Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

Frittata met snijbiet

Frittata is altijd mijn ultieme restjes gerecht. Je kunt er alle restjes groenten, aardappelen of pasta in verwerken. Ik plukte afgelopen week een bosje snijbiet bij de Stadstuinderij Piushaven en die verwerkte ik in deze lekkere frittata met snijbiet. 

Snijbiet

Snijbiet, ook wel warmoes genoemd, is een super kleurrijke bladgroente. De bladeren zijn donkergroen, maar de stengels hebben allerlei bonte kleuren: geel, oranje, paars, roze, rood en wit. Qua smaak kun je het een beetje vergelijken met spinazie. Ook de bereidingswijzen van snijbiet kun je een beetje vergelijken met die van spinazie, bijvoorbeeld roerbakken, blancheren en bakken. Je moet er wel op letten dat de bladeren veel sneller garen dan de dikkere stelen. Je kunt de bladeren dus los snijden van de stelen en beide delen apart bereiden. Wat ik meestal doe is de stelen in de lengte doormidden snijden. Hierdoor zijn ze wat dunner en garen ze sneller.

Frittata met snijbiet

Die snijbietjes kun je dus ook prima verwerken in een frittata. Ik combineerde ze met wat aardappelschijfjes, maar als je toevallig nog een restjes pasta van gisteren over hebt, dan is dat ook erg lekker. Mocht je nu niet houden van snijbiet, of mocht je dit niet kunnen vinden in de winkel, dan kun je deze frittata met snijbiet ook maken met (wilde) spinazie.

Frittata met snijbiet


Frittata met snijbiet

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 3 eieren
– een scheutje melk
– 1 bosje snijbiet (of 2 handen spinazie)
– 200 gram aardappel schijfjes
– 1/2 bouillon blokje
– boter of olie om in te bakken

Bereiding

Snijd de dikke stelen van de snijbiet in de lengte doormidden. Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de snijbietjes enkele minuten.

Klop de eieren met het scheutje melk. Verkruimel het halve bouillonblokje en meng dit door het ei.

Haal de snijbiet uit de pan en bak vervolgens de aardappelschijfjes. Voeg als de aardappelschijfjes goudbruin zijn het eimengsel toe. Verdeel de gebakken snijbiet over de bovenkant. Leg de deksel op de pan en laat de frittata 5 tot 10 minuten garen.

Serveer met wat salade. Je kunt de frittata ook als lunch meenemen en gewoon koud eten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply