Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Banana nuts freakshake met walnotenmelk

Het begint weer lekker warm en zonnig te worden. De hoogste tijd voor raketjes, softijsjes en milkshakes! Of, als je echt wilt uitpakken, voor freakshakes! Grote glazen over-the-top milkshakes met allerlei lekkers erin. Ik hield me in en maakte een semi-gezonde banana nuts freakshake met zelfgemaakte ‘walnotenmelk’.

Banana nuts freakshake

Ken je het fenomeen ‘freakshake’ al? Vorige zomer doken deze over de top milkshakes overal op. Een freak shake blijft niet bij een groot glas vol ijskoude milkshake. Bovenop het glad komt nog een lading toppings. Van donuts tot suikerspinnen, ik heb al vanalles voorbij zien komen. Zoek op Instagram eens op #freakshake of Google het eens, je weet niet wat je ziet. De meeste van die freak shakes zijn niet bepaald gezond te noemen. Ik geloof ook eigenlijk niet dat mensen ze in hun eentje op krijgen. Mijn Banana nuts freak shake bestaat uit slechts 5 plantaardige ingrediënten. Ik wil niet zeggen dat dit een gezond drankje is, maar naast zo’n over de top freak shake valt dit reuze mee.

walnotenmelk

Ik maakte de freak shake met homemade walnoten melk. Eigenlijk heb ik dat nog nooit in de supermarkt gezien, maar als je van amandelen melk kunt maken, dan moet dat ook kunnen met walnoten toch? Yes, dat kan. Zie hier het bewijs.


Banana nuts freak shake met walnotenmelk

Ingrediënten (voor 1 shake)

– 250 milliliter walnotenmelk (zie recept beneden of gebruik haver- of amandelmelk als je geen zin hebt om zelf walnotenmelk te maken)
– 1 bevroren banaan
– 2 eetlepels (plantaardige) vanille kwark
– 20 gram pure chocolade
– 1 flinke hand zoute popcorn

Bereiding

Smelt de pure chocolade in de magnetron. Bedek de rand van het glas met wat pure chocolade en zet deze even in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.

Maak ondertussen de shake. Doe de walnotenmelk, plantaardige kwark en banaan in een blender en blend deze tot een shake.

Giet de banana nuts milkshake in het glas. Top je freak shake met een hand popcorn, stukjes walnoot en pure chocolade.

 

Ingrediënten voor een halve liter walnotenmelk

– 100 gram walnoten
– 500 milliliter water

Bereiding walnotenmelk

Week de walnoten een nachtje in water. Giet de volgende dag het water af en doe de noten samen met 300 milliliter water in een blender. Blend de noten helemaal fijn. Giet het mengsel vervolgens door een kaasdoek of schone theedoek om de deeltjes noot uit de melk te filteren. De pulp die overblijft kun je nog eens blenden met 200 milliliter water. Giet dit mengsel weer door de kaasdoek of theedoek. That’s it. Je eigen walnotenmelk.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Truusje - De Sandwichformule
  juni 15, 2018 at 11:41 am

  Ziet er echt tof uit!

 • Reply
  sandravda
  juni 17, 2018 at 1:02 pm

  lijkt heerlijk!

 • Leave a Reply