Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Baked oats met kruidige thee

Lange tijd was mijn havermout ontbijt niet echt heel spannend te noemen. Ja, ik gebruikte elke keer een andere fruitsoort om mijn bakje oats mee te toppen, maar de basis bestond altijd uit havermout met magere melk. De laatste tijd experimenteer ik met allerlei plantaardige melkvervangers, deze geven je havermoutje net een andere smaak. Maar het kan spannender, daarom maakte ik laatst al een havermoutje met sinaasappelsap. Dit keer gebruikte ik thee in mijn baked oats. Het moet niet gekker worden!Als basis gebruikte ik nog steeds amandelmelk, maar die ‘infuseerde’ ik met thee. Oftewel, ik hing een paar theezakjes in de melk om die op smaak te brengen. Ik gebruikte de ‘Hug in a cup’ thee van Natural Temptation. Dat is een kruidige thee met gember, kaneel en venkel. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een andere kruidige thee zoals chai thee en kaneel thee of  misschien een fruitigere versie zoals bosvruchten thee.

Met die ‘geïnfuseerde’ melk kun je een gewoon havermoutje maken, maar ik ging deze keer voor baked oats uit de oven. Jummmm. Een echt weekend ontbijtje als je het mij vraagt.

P6081167.jpg


Baked oats met kruidige thee

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 80 gram havervlokken of havermout
– 120 gram amandelmelk
– 2 zakjes kruidige thee (ik gebruikte de ‘Hug in a mug’ van Natural Temptation)
– 1 rijpe banaan
– 2 theelepels chiazaad
– een snufje kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng de amandelmelk aan de kook en hang hier de theezakjes in. Laat de thee 5 tot 10 minuten trekken.

Prak de banaan fijn (houd eventueel een paar plakjes over ter garnering). Meng de geprakte banaan met de amandelmelk, havervlokken en chiazaad. Verdeel dit mengsel over twee bakjes en zet deze in de oven. Bak de baked oats 15 minuten.

Garneer de baked oats eventueel met wat plakjes banaan en een beetje kaneel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply