Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Pizza met oude kaas en paddenstoelen

‘Hanne, wat is je lievelingseten?’ Die vraag wordt mij best vaak gesteld en altijd heb ik hetzelfde antwoord: pizza! Van verse pizza’s van de Italiaan tot kant-en-klare fancy pizza’s uit het verskoelschap van de Appie. Zelfs diepvriespizza’s vind ik heerlijk! Gelukkig leven we in 2019 en zijn er tegenwoordig ook gezondere alternatieven, zoals de pizza’s van Magioni pizza die een bodem hebben waar groenten in zijn verwerkt. Met zo’n bloemkoolbodem maakte ik deze overheerlijke pizza met oude kaas en paddenstoelen. 

Oude kaas

Wist je dat ik vroeger helemaal geen oude kaas lustte? Mijn zusje was er altijd gek op, maar ik bleef bij jonge kaas. Er waren vroeger overigens wel meer dingen die ik niet lustte. Zo at ik ook geen kaneel en lustte ik helemaal niks met kaneel erin verwerkt. Gelukkig ben ik nu ouder en wijzer en snap ik dat een leven zonder kaneel en oude kaas niet de moeite waard is. Toen Magioni me vroeg of ik een lekkere pizza wilde maken met de oude kaas flakes, hoefde ik daar niet lang over na te denken: uhhh JA!

Pizza met oude kaas

Naast oude kaas en de Magioni mini bloemkoolbodems heb je nog drie extra ingrediënten nodig voor deze heerlijke pizza’s: paddensstoelen truffel tapenade, paddenstoelen mix en rucola. Lust je geen truffel tapenade? Dan kun je ook pesto gebruiken. Als pizza bodem gebruikte ik mini pizzabodems. Van deze kleine pizza’tjes kun je er lekker twee nemen of eet er een gezonde groentesoep of salade bij, dan zijn je moeder en het Voedingscentrum ook weer blij.

Pizza met oude kaas

Pizza met oude kaas


Pizza met oude kaas en paddenstoelen

Ingrediënten (voor 4 mini pizza’s)

– 4 mini Magioni bloemkool pizzabodems (te koop bij onder andere Jumbo, je kunt ook 2 grote bodems gebruiken)
– 4 eetlepels paddenstoelen truffel tapenade (of pesto)
– 1 bakje paddenstoelen mix (of champignons)
– 100 gram Beemster oude kaas flakes
– 4 handjes rucola

Uit je voorraadkast: olie of boter, peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de pizzabodems met de paddenstoelen truffel tapenade en strooi de oude kaas flakes er overheen. Leg de pizza’s op een bakplaat en bak ze 5 tot 8 minuten tot de randen mooi bruin kleuren.

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen mooi bruin.

Haal de pizza’s uit de oven. Verdeel de paddenstoelen over de pizza’s en garneer met wat extra oude kaas flakes en rucola.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Magioni en Beemster kaas. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply