Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig/ Kerst

Pizza met Pulled Oats, peer en blauwe kaas + winactie Pulled Oats boek

Ben je je standaard pizza margherita beu? Probeer deze pizza met Pulled Oats, peer en blauwe kaas dan eens. Geloof me, dit tilt het hele concept van pizza naar een nieuw level. Als trouwe lezer weet jij inmiddels vast wel dat ik fan ben van Pulled Oats, een vleesvervanger op basis van haver. Daarom heb ik vandaag een leuke winactie die iets te maken heeft met dit mooie product. 

Pizza, pizza, wooohhhoooo… Pizza!

Ik kan nu doen alsof ik super culinairderig ben en alsof mijn lievelingseten een of ander haute cuisine gerecht is, maar dat is niet zo. Mijn ultieme lievelingseten is pizza! Het liefste een pizza met een dunne, krokante korst en veel kaas. Maar verder ben ik niet heel kieskeurig als het gaat om pizza. Ik kan genieten van een kant-en-klaar diepvries pizza, een handgemaakte pizza van de Italiaan of een homemade pizza met kant-en-klare bodem uit de supermarkt. Tussen alle fancy december feestelijkheden door, plof ik het liefste op de bank in mijn huispakkie met deze pizza met Pulled Oats op schoot.

Pulled Oats

Ik heb dit jaar een mooie samenwerking gehad met Gold&Green. Gold&Green maakt mijn favoriete vleesvervanger Pulled Oats. Pulled Oats wordt, zoals de naam het al zegt, gemaakt van haver. Daarnaast bevat de naturel variant maar vier andere ingrediënten: tuinboneneiwit, erwteneiwit, zout en olie. Pulled Oats is super veelzijdig. Je kunt het gebruiken in warme gerechten én in koude gerechten zoals salades. Mocht je wat inspiratie kunnen gebruiken, op mijn blog vind je een aantal lekkere recepten met deze vleesvervanger. Bijvoorbeeld deze dumplings, Turkse pizza of mini saucijsenbroodjes.

Winactie

En omdat ik oprecht enorm fan ben geworden van Pulled Oats dit jaar, wil ik jullie ook allemaal lid maken van de Pulled Oats fanclub. Daarom heb ik vandaag een leuke winactie voor je. Ik mag namelijk vijf keer het Pulled Oats kookboek van Gold&Green weggeven (waar ik ook het ideetje voor deze pizza met Pulled Oats uit haalde). Wil je kans maken op dat lekkere kookboek? Ga dan snel naar mijn Instagram en reageer op de post.

pizza met pulled oats

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Pizza met Pulled Oats, peer en blauwe kaas

By Hanne Serves: 2
Prep Time: 20 minuten

Ben je je standaard pizza margherita beu? Probeer deze pizza met Pulled Oats, peer en blauwe kaas dan eens. Geloof me, dit tilt het hele concept van pizza naar een nieuw level.

Ingredients

  • 2 kant-en-klare pizzabodems (bijvoorbeeld de bloemkoolbodem van Magioni of de glutenvrije variant van Schar)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 rijpe peer
  • 1/2 verpakking Pulled Oats
  • 75 gram blauwaderkaas
  • Gedroogde tijm
  • Een handje rucola
  • Olie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bestrijk de bodem van de pizzabodems met de crème fraîche en strooi hier wat gedroogde tijm op.

3

Snijd de peer in dunne plakken en leg deze op de pizzabodems. Verdeel hier de Pulled Oats en blauwaderkaas overheen.

4

Bestrijk de randjes van de pizzabodem met wat olie en zet de pizza's in de oven. Bak ze 10 tot 12 minuten.

5

Garneer de pizza's met wat verse rucola.

Notes

Het recept voor deze pizza inspireerde ik op het recept voor pizza met Pulled Oats uit het kookboek van Gold&Green.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply