Gewoon lekker hartig

Vegetarische saucijzenbroodjes met Pulled Oats en paddenstoelen

Het heerlijk avondje is bijna gekomen. Ik neem dat ‘heerlijke avondje’ altijd behoorlijk letterlijk, want voor mij geen Sinterklaas avond zónder snacks. Natuurlijk komen er bij mij ook de gebruikelijke bakjes pepernoten, schuimpjes en speculaas op tafel, maar ik vind het ook altijd leuk om zelf wat lekkere hapjes te maken, zoals deze vegetarische saucijzenbroodjes gemaakt met Pulled Oats en paddenstoelen. 

Vegetarische saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes maken is niet moeilijk. Men neme een worstje en een plak bladerdeeg en men rolt het worstje in het deeg. That’s it! Maar ik ging de uitdaging aan om vegetarische saucijzenbroodjes te maken. Op Pinterest had ik al wat recepten voorbij zien komen van plakjes bladerdeeg gevuld met mengsels uiteenlopend van linzen tot champignons. Toch werd ik daar niet heel enthousiast van. Zo’n pureetje van linzen heeft niet de bite die echte saucijzenbroodjes hebben. Tot ik op een dag het geniale idee had – al zeg ik het zelf – om Pulled Oats in mijn vegetarische saucijzenbroodjes te verwerken. Die gaven mijn broodjes net die textuur waar ik naar op zoek was.

Pulled Oats

Pulled Oats is een vleesvervanger op basis van haver. Deze haver is met een bepaalde techniek uit elkaar getrokken waardoor het product een structuur heeft die ik het beste kan omschrijven als een combinatie van gebakken kip en gehakt. Pulled Oats is een super veelzijdig product. Je kunt het koud eten in bijvoorbeeld een maaltijdsalade, maar je kunt het ook even bakken in een pan met wat olie, daardoor krijgt het een lekker crispy laagje. Dat deed ik ook voor het maken van de vulling van deze saucijzenbroodjes.

vegetarische saucijzenbroodjes


Vegetarische saucijzenbroodjes met Pulled Oats en paddenstoelen

Ingrediënten (voor ongeveer 32 mini saucijzenbroodjes)

1 pakje Pulled Oats Naturel
8 plakjes bladerdeeg
200 gram gemengde paddenstoelen
2 teentjes knoflook
1 ui
1 theelepel mosterd
2 theelepels sojasaus
1 zoete aardappel
Zout en peper naar smaak
Olie om in te bakken

Voor de honing mosterd mayonaise

6 eetlepels (plantaardige) mayonaise
2 theelepels grove mosterd
2 theelepels honing (of agave siroop voor een vegan dipsaus)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg alvast ontdooien.

Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappel. Leg hem op een bord en zet hem in de magnetron. Gaar de magnetron 4 minuten op vol vermogen. Keer hem vervolgens om en verwarm hem nog eens 4 minuten op vol vermogen. Snijd de aardappel door en check of hij helemaal zacht is vanbinnen. Is dit niet het geval, zet de aardappel dan nog even terug in de magnetron. Schraap vervolgens de puree uit de schil van de aardappel.

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in fijne blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, paddenstoelen en Pulled Oats toe en bak het geheel nog eens 5 minuten. Haal de pan van het vuur en meng het Pulled Oats mengsel met de zoete aardappelpuree, mosterd, sojasaus en wat peper en zout.

Leg op elke van de acht plakjes bladerdeeg een worstje van het Pulled Oats mengsel. Vouw het bladerdeeg dicht en druk met een vork de naad goed dicht. Snijd elk saucijzenbroodje in 4 stukken.

Leg de mini saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 minuten.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dipsaus. Serveer de broodjes met de dipsaus.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Inge
  januari 1, 2020 at 8:53 am

  magnetron?? Dat is zooo 20e eeuw…

  • Reply
   Hanne
   januari 4, 2020 at 10:45 am

   Ben jij geen fan van de magnetron?

  Leave a Reply