#verspillingsvrij/ Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Sinaasappel peperkoek wentelteefjes

Soms wordt ik wakker met een – al zeg ik het zelf – geniaal idee. Afgelopen week wat dat het idee om sinaasappel peperkoek wentelteefjes te maken. Zo’n gevalletje ‘waarom heb ik dit niet eerder bedacht!?’. Want dit was lekker! Zet de ingrediënten alvast op je boodschappenlijstje en verwen jezelf dit weekend met dit heerlijke ontbijt. 

Peperkoek wentelteefjes

Kijk, officieel is het op zondag altijd Pancake Sunday bij mij. Officieel, want soms heb ik even geen zin om een pannenkoekenbeslag te maken. Op die dagen maak ik het mezelf gemakkelijk en maak ik wentelteefjes. Maar laatst had ik geen brood meer in huis. Helemaal niks, zelfs geen oud, droog sneetje. Ik had nog wel een halve pak peperkoek die ik had gekocht om in mijn stoofvlees te doen. Zo ontstond het idee voor deze sinaasappel peperkoek wentelteefjes. Ik wentelde de peperkoek in een mengsel van ei, melk en sinaasappelrasp en bakte er een mooi stapeltje wentelteefjes van. Geloof me, als je dit eenmaal hebt geproefd, dan wil je geen saaie, traditionele wentelteefjes meer.

Mocht je nu geen peperkoek lusten, op mijn blog vind je ook een recept voor bananabread wentelteefjes, die kan ik je ook zeker aanraden.

sinaasappel peperkoek wentelteefjes


Sinaasappel peperkoek wentelteefjes

Ingrediënten (voor 1 persoon)

– 2 à 3 plakjes peperkoek
– 1 sinaasappel
– 1 ei
– een scheut melk
– snufje kaneel
– boter of olie om in te bakken

Bereiding

Rasp de schil van de sinaasappel op een fijne rasp. Bewaar deze rasp voor de garnering. Snijd de sinaasappel doormidden en pers het sap over de plakjes peperkoek heen. Kluts het eitje samen met de melk en een snufje kaneel. Wentel de plakken peperkoek door het ei-mengsel.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Bak hierin de wentelteefjes enkele minuten aan beide zijden. Garneer de wentelteefjes met de sinaasappel rasp en eventueel wat plakjes sinaasappel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply