Gemakkelijk tussendoortje/ Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje/ Gezonde lunch

Geroosterde paprika hummus

Hummus, het is er in vele soorten en smaken. Loop een gemiddelde supermarkt binnen en je kunt kiezen uit hummus met zongedroogde tomaat, hummus met mango of hummus met avocado. Als je goed zoekt vind je zelfs chocolade hummus! Die laatste laat ik even aan me voorbij gaan. Ik houd het dit keer bij een geroosterde paprika hummus. 

Chocolade hummus, really?

Soms zijn productontwikkelaars wel erg enthousiast en rolt er zoiets als chocolade hummus van de band. Tja, er zal wel een markt voor zijn… Echt traditioneel zijn al die hummus recepten niet, want van origine bevat een echte hummus niet veel meer dan kikkererwten, wat olie en smaakmakers zoals knoflook of citroen. De Keuringsdienst van Waarde maakte er in 2018 een aflevering over. Je raad het al, de echte kenners zijn geen fan van al die gekke smaken die wij hier in Nederland in de supermarkt kopen. Tja, ik lig er niet wakker over, want zo’n hummus met mango of een hummus met geroosterde groente vind ik eigenlijk wel lekker.

Geroosterde paprika hummus

Deze hummus maakte ik met geroosterde paprika. Geroosterde paprika’s zijn net iets zoeter dan rauwe paprika’s. Je kunt paprika’s zelf roosteren door de schil van de paprika’s boven een gasfornuis helemaal zwart te blakeren of ze in de oven te roosteren tot de schil zwart ziet. Don’t worry, die zwarte schil pel je er af, zodat je het heerlijke, zoete vruchtvlees overhoudt. Dat is natuurlijk best even een klusje. Gelukkig kun je in de supermarkt ook potten geroosterde paprika’s kopen. Stiekem gebruik ik die ook altijd gewoon. Die paprika’s mix je met wat kikkererwten, zout, olie, chili vlokken en gerookte paprika poeder. Het resultaat is een heerlijke, smeuïge hummus, die je kunt gebruiken voor je borrelplank, om wat snackgroenten in te dippen of om op een boterham te smeren.

geroosterde paprika hummus geroosterde paprika hummus

Geroosterde paprika hummus

By Hanne Serves: 6 tot 8
Prep Time: 10 minuten

Een heerlijke, simpele hummus van geroosterde paprika. Lekker bij de borrel of op een cracker of boterham voor de lunch. De hummus maak je met maar een paar ingrediënten: kikkererwten, geroosterde paprika, zout, gerookte paprika poeder en olie.

Ingredients

  • 1 blik kikkererwten (400 gram, ongeveer 200 gram uitlekgewicht)
  • 100 gram geroosterde paprika (uit pot)
  • 1 1/2 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels olie
  • snufje zout naar smaak

Instructions

1

Doe de kikkererwten, geroosterde paprika, paprika poeder, chili vlokken en olie in een blender of keukenmachine. Mix het geheel tot een gladde puree. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.

2

Proef de hummus en breng hem eventueel verder op smaak met zout of wat extra paprika poeder of chili vlokken.

3

Top de hummus eventueel af met wat lekkere ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, olijven, artisjok of pijnboompitten.

4

Serveer de hummus op een lekkere borrelplank met naan- of pitabrood, olijven en tomaatjes. Of gebruik hem op je boterham of cracker als lunch.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply