Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Overnight oats met Red Love appel

Move over Pink Lady, there’s a new apple in town! De Red Love appel. Een prachtige rood-roze appel. De eerste keer dat je in zo’n Red Love appel bijt staat je wel een verrassing te wachten. De appel is namelijk niet licht geel van binnen maar rood! Zo’n prachtig appeltje verdient een lekker recept, dus bij deze: Overnight oats met Red Love appel.

Red Love appel

De Red Love appel heeft rood vruchtvlees, hoe leuk is dat! Ik denk dan meteen aan rode appeltaarten, rode appelsapjes en rode appelmoes. Naast die rode kleur heeft de Red Love appel ook 10 tot 15 keer zo veel antioxidanten als een ‘gewone’ appel (bron). Antioxidanten zijn bioactieve stoffen die in groente en fruit zitten. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg. Dit zijn stoffen in ons lichaam die cellen en weefsels kunnen beschadigen (bron). Daarnaast is de appel ook gewoon super lekker! Hij heeft een zoete smaak met een klein zuurtje.

Overnight oats

Van de Red Love appels maakte ik een appel compote. Die kun je natuurlijk lekker eten bij een Hollandse stamppot, maar ik gebruikte hem in mijn overnight oats. Overnight oats zijn echt mijn go-to ontbijt als ik vroeg de deur uit moet. Overnight oats maak je de avond van tevoren en laat je een nacht in de koelkast staan. Hierdoor weekt de havermout en krijg je een pap die je gewoon koud kunt eten. De volgende ochtend hoeft je dus alleen de koelkast te openen en kun je meteen gaan ontbijten. Of je neemt je potje overnight oats mee en eet deze onderweg in de trein, op je kantoor of in de pauze op school.

Overnight oats met Red Love appel

Overnight oats met Red Love appel


Overnight oats met Red Love appel

Ingrediënten (voor 2 porties)

– 6 eetlepels havermout
– 2 eetlepels chia zaad
– 400 milliliter (plantaardige) melk
– 2 Red Love appels (o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
– 1 theelepel kaneel

Bereiding

Snijd de appels in kleine blokjes. Houd eventueel wat appel blokjes achter voor de garnering en doe de rest in een pannetje met een scheutje water. Zet de pan op het vuur en verwarm de appel blokjes 10 minuten. Prak de appel vervolgens met een vork fijn tot moes. Breng de appelmoes op smaak met een theelepel kaneel en verdeel de moes over twee potjes.

Meng in kom de havermout, het chia zaad en de melk. Verdeel dit mengsel over de twee potjes en laat ze een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend kun je meteen aanvallen of je kunt de potjes nog garneren met de overgebleven appel blokjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply