Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezonde lunch

Spicy sriracha havermout pap

Toen ik jullie een tijdje geleden vroeg met wat voor ingrediënten ik eens een havermoutje moest maken, kwamen de leukste, gekste en verrassendste ideeën voorbij. Tonkabonen, chilipepers en kikkererwten. Vandaag combineer ik twee van jullie wensen, namelijk een havermoutje met hartige ingrediënten en een havermoutje met chili peper. En dat allemaal in dit kommetje spicy sriracha havermout. 

Hartige havermout

Het idee van hartige havermout klinkt misschien vreemd, maar dat is het helemaal niet! Haver is een graansoort net zoals tarwe. Van tarwe bakken we brood en dat beleggen we met allerlei dingen, zowel zoet als hartig. Waarom zouden we ons havermoutje dat altijd zoet maken? Ik moet bekennen dat ik als ontbijt ook altijd graag een zoet havermoutje eet met banaan, appel of bosvruchten, maar als lunch vind ik het heerlijk om te kiezen voor een hartig havermoutje. In plaats van melk kun je dan je pap maken met bouillon en vervolgens kun je er allerlei groenten aan toevoegen.

Sriracha havermout

Hoewel ik mijn hartige havermoutjes meestal eet als lunch, kan ik me voorstellen dat deze spicy sriracha havermout ook erg geschikt is als ontbijt. Vooral voor die mensen die in de vroege ochtend wel wat peper in hun r… uhhh, havermout kunnen gebruiken. Van dit pittige havermoutje wordt jij sowieso wakker!

sriracha havermout

sriracha havermout


Spicy sriracha havermout pap

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 100 gram havermout
– 1oo milliliter havermelk (zelfgekocht of zelfgemaakt)
– 200 milliliter water
– 1/2 tot 1 theelepel gedroogde chilipeper vlokken (afhankelijk van hoe pittig je chilipeper is en hoe pittig je wilt eten)
– 1/4 groente bouillonblokje
– 200 gram verse spinazie
– 1 avocado
– 1 eetlepel olijfolie
– sriracha

Bereiding

Doe de havermout, water, havermelk, chilipeper en het stukje bouillonblokje in een pan en breng de pap aan de kook. Verwarm de pap 5 minuutjes. Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de spinazie tot deze geslonken is.

Verdeel de pap over twee kommen. Leg hier de spinazie en avocado in plakken op. Garneer met sriracha en wat extra chili vlokken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply