Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegetarische noten burgers met Pulled Oats

Komende week begint de Nationale Week Zonder Vlees! Natuurlijk ga ik jullie volgende week bombarderen met de lekkerste vegetarische recepten. Maar om jullie alvast een beetje in de vega mood te brengen heb ik vandaag al een heerlijk vegetarisch recept: Vegetarische noten burgers met Pulled Oats. 

Pulled Oats

Vorig jaar maakte ik kennis met de vleesvervanger Pulled Oats van Gold&Green. Ik was op slag verliefd. Een heerlijke vleesvervanger gemaakt van pure ingrediënten (haver, tuinbonen, erwten, olie en zout), met maarliefst 30 gram eiwit per 100 gram en eindeloze mogelijkheden in de keuken. Afgelopen jaar heb ik meerdere lekkere recepten met Pulled Oats gemaakt, maar de Pulled Oats dumplings waren toch wel mijn grote favoriet. Ik ben dan ook super blij dat Gold&Green dit jaar weer met mij wil samenwerken én dat ik weer een aantal heerlijke recepten mag maken met deze vleesvervanger.

Vegetarische noten burger

Zoals ik al schreef is Pulled Oats erg veelzijdig. Je kunt Pulled Oats zowel warm eten, bijvoorbeeld in een curry of pastasaus, maar ook koud in bijvoorbeeld een salade. Dit keer gebruikte ik Pulled Oats om een vegetarische noten burger te maken. Wanneer je Pulled Oats mengt met wat geprakte linzen, grof gehakte noten en wat lekkere smaakmakers, krijg je een mooi deegje waar je burgers van kunt vormen. De burger bak je even in wat boter of olie en maak je natuurlijk compleet met een lekker broodjes (of bagel zoals ik deed), wat sla, komkommer en avocado.

vegetarische noten burger

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegetarische noten burgers met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 4 burgers)

Voor de burgers

– 1 verpakking Pulled Oats naturel (175 gram)
– 1 blik linzen (400 gram, 240 gram uitgelekt)
– 50 gram gemengde noten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Zout en peper
– Een paar scheutjes tabasco
– 2 eetlepels soja saus
– Olie om in te bakken

Voor de broodjes

– 4 broodjes of bagels
– Een paar blaadjes sla
– 1 avocado
– 1 komkommer
– 4 eetlepels mayonaise
– Ter garnering (optioneel): Tuinkers

Bereiding

Doe de linzen in een kom en prak deze met een vork fijn. Hak de noten fijn. Snipper vervolgens de ui en knoflook.

Verhit wat olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de Pulled Oats toe en bak deze 5 minuten mee. Breng op smaak met wat zout, peper, tabasco en sojasaus.

Voeg de gebakken Pulled Oats, noten en zonnebloempitten toe aan de geprakte linzen. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de massa in vier balletjes en vorm hier burgers van. Leg de burgers een half uurtje in de koelkast zodat ze wat steviger worden.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de burgers enkele minuten aan beide zijden. Wees voorzichtig met het omkeren, de burgers kunnen scheuren.

Snijd de broodjes of bagels doormidden. Bestrijk de onderste helft met wat mayonaise. Leg hierop wat blaadjes sla, de burger, wat plakken of linten komkommer, plakjes avocado en tuinkers. Maal nog wat peper over de avocado en leg de bovenste helft van het broodje erop.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Simone
  oktober 16, 2022 at 12:14 pm

  Hoi Hanne…weet jij waar pulled oats nog verkrijgbaar zijn…ze zijn namelijk uit het assortiment bij Albert Heijn en Jumbo…ik hoor het graag…groeten Simone

  • Reply
   Hanne
   mei 19, 2023 at 2:47 pm

   Hallo Simone, wat een late reactie van mij, sorry. Ik hoorde laatst dat Pulled Oats niet meer verkrijgbaar is in Nederland. Je zou ze in dit recept bijvoorbeeld kunnen vervangen door de seitan van het merk Bumi, die is te koop bij Ekoplaza.

  Leave a Reply