Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Gado gado springrolls met pinda dipsaus

De lente laat misschien nog even op zich wachten, maar springrolls kunnen altijd! Voor wie ze niet kent, springrolls zijn een soort loempia’s gemaakt van rijst papier, gevuld met allerlei soorten groeten, vlees of vis. Ik maakte gado gado springrolls met een pinda dipsaus. 

Springrolls

‘My winterfat has gone, now I have springrolls’. Herkenbaar? Gelukkig zijn springrolls over het algemeen vrij gezond. Het zijn eigenlijk een soort van ongefrituurde loempia’s, die je vol kunt stoppen met elke soort groente die nog in je koelkast ligt. Hoewel je er vaak niet al te veel ingrediënten voor nodig hebt, kan het maken van springrolls soms toch een uitdaging zijn. Vooral het rollen van de springrolls is vrij lastig. Dé roltip heb ik niet voor je, het enige wat ik kan zeggen is: oefenen, oefenen, oefenen. En, relax! Want uiteindelijk verdwijnen die dingen in no time in je mond en maakt niemand zich nog zorgen over de looks van jouw springrolls.

Gado gado springrolls

Het leuke aan springrolls is dat je eindeloos kunt variëren met vullingen: groente, fruit, vis of vlees. Enkele ingrediënten die ik zelf altijd graag gebruik zijn: verse kruiden, mango of ananas, tempeh, wortel en komkommer. Dit keer gebruikte ik een aantal van de ingrediënten uit een gado gado schotel voor mijn springrolls. Deze gado gado springrolls bevatten sperziebonen, wortel, komkommer en tempeh. Maar een echte gado gado zou niet compleet zijn zonder pinda saus, dus ik maakte er een heerlijke pinda dipsaus bij.

gado gado springrolls gado gado springrolls

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

Gado gado springrolls

By Hanne Serves: 8 springrolls
Prep Time: 35 minuten

De lente laat misschien nog even op zich wachten, maar springrolls kunnen altijd! Voor wie ze niet kent, springrolls zijn een soort loempia's gemaakt van rijst papier, gevuld met allerlei soorten groeten, vlees of vis. Ik maakte gado gado springrolls met een pinda dipsaus. 

Ingredients

 • 8 rijstvellen
 • 200 gram sperziebonen
 • 1/2 komkommer
 • 75 gram wortel julienne
 • 150 gram tempeh
 • 8 takjes koriander of peterselie
 • een handje taugé of alfalfa
 • MARINADE
 • 1 1/2 eetlepel sesamolie
 • 1 eetlepel soja saus
 • 1 theelepel sambal
 • 1 theelepel limoensap
 • DIPSAUS
 • 200 milliliter kokosdrink
 • 30 gram pindakaas
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 theelepels sambal

Instructions

1

Snijd de tempeh in repen. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de tempeh reepjes hier 10 minuten in.

2

Breng een pan water aan de kook. Dop de boontjes en kook deze 10 minuten in het kokende water. Spoel de boontjes daarna af met koud water.

3

Bak de tempeh in een koekenpan in 5 tot 10 minuten goudbruin.

4

Snijd de komkommer in reepjes.

5

Leg alle ingrediënten voor de springrolls op een bord: de tempeh, de boontjes, de wortel julienne, de komkommer reepjes, de takjes koriander en de taugé of alfalfa. Week een rijstvel kort in lauwwarm water. Leg hem vervolgens op een bord of snijdplank en vul hem met wat van de ingrediënten. Rol de springrolls vervolgens voorzichtig op zoals je een burrito ook oprolt.

6

Maak de dipsaus door alle ingrediënten voor de dip 5 minuten in een pannetje te verwarmen.

7

Serveer de springrolls met wat sesamzaadjes, extra koriander en de pinda dipsaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply