Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Chocolade frambozen truffels

Happy Valentinesday! Of niet, ook prima, dan Happy fourteenth of February. Maar ja, je begrijpt dat ik deze kans niet aan me voorbij kon laten gaan om een recept te maken vol chocolade, roze en liefde. Dat werden deze chocolade frambozen truffels. 

Bliss balls 2.0

Deze chocolade truffels zijn stiekem gewoon ‘bliss balls’. Bliss balls waren een tijdje geleden een behoorlijke hype onder alle healthy foodies en fitgirls. Het zijn balletjes gemaakt van gedroogd fruit, noten, havermout en al dan niet een portie superfoods erbij. Ik was nooit zo’n fan van die bliss balls hype, want ik vond de dingen nooit zo lekker… Niet echt een uitgesproken smaak, geen textuur, gewoon een beetje meeehhhhh. Maar ja, die bliss balls zien er wel schattig uit. En ze hebben zo’n lekker bite size formaat. Dus ik zwichtte en dook toch de keuken in om mee te doen aan de hype. Maar dat werden wél bliss balls 2.0, of, zoals ik ze liever noem, ‘chocolade frambozen truffels’.

Chocolade frambozen truffels

Ik zal je even meenemen door de opbouw van mijn chocolade frambozen truffels. In het midden bevindt zich een framboos omhuld met pure chocolade. Daaromheen een laagje ‘raw dough’ (of gewoon rauw deeg) gemaakt van dadels, havermout, cacao, kokosolie, gevriesdroogde frambozen en zout. Het geheel is afgewerkt met een laagje gemalen gevriesdroogde frambozen. Dat allemaal in een lekker bite size formaatje, waardoor je de balletjes in één – oke misschien twee – keer in je mond kunt stoppen. Tot zo ver het marketing praatje. Snel door naar het recept, want dit moet je gewoon zelf even proeven.

chocolade frambozen truffels chocolade frambozen truffels

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

Chocolade frambozen truffels

By Hanne Serves: 8 stuks
Prep Time: 30 minuten

Bliss balls, maar dan beter! Een kern van frambozen omhuld met pure chocolade, daaromheen een rauw deegje van dadels, havermout, cacao en kokosolie, omhuld met een laagje van gemalen gevriesdroogde frambozen. Een heerlijke snack of lief cadeautje voor je valentijn.

Ingredients

  • 50 gram pure chocolade
  • 8 frambozen
  • 150 gram dadels
  • 50 gram havermout
  • 20 gram cacao
  • 20 gram kokosolie
  • een snufje zout
  • 20 gram gevriesdroogde frambozen*

Instructions

1

Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Wentel de frambozen door de gesmolten chocolade en leg ze op een bakpapiertje. Koel de frambozen in de vriezer tot de chocolade uitgehard is.

2

Doe de dadels, havermout, cacao, kokosolie en zout in een blender of keukenmachine en mix alles tot een plakkerige massa. Roer 10 gram van de gevriesdroogde frambozen door deze massa.

3

Verdeel het deegje in 8 gelijke stukken. Haal de chocolade frambozen uit de vriezer. Rol een balletje van een stukje deeg. Druk dit plat. Leg in het midden een chocolade framboos en vouw het deeg dicht tot een balletje. Rol het tot een mooie, egale bal.

4

Verkruimel de overige 10 gram gevriesdroogde frambozen en rol hier de balletjes doorheen.

Notes

* Deze kun je vinden bij de grotere Albert Heijn filialen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply