Gewoon gezond/ Gezond diner

Soft taco’s met Pulled Oats balletjes in tomatensaus

Time for taco’s! Dit recept is perfect om het weekend mee te beginnen. Bouw een heerlijk Mexicaans feestje aan tafel met deze soft taco’s met Pulled Oats balletjes, mais, koriander, en, voor de mensen met lef onder ons, wat verse plakjes jalapeño peper. 

Taco’s, tortilla’s, wraps?

Taco’s, tortilla’s, wraps…. wat is het verschil? Tortilla’s zijn die ronde, platte, dunne pannenkoek-achtige-dingen. Die kun je lekker vullen met allerlei ingrediënten, en dan heb je…. juist ja, wraps. Dan zijn er nog taco’s. De taco’s die je hier in de supermarkt vindt zijn vaak harde taco’s. Van die knapperige schelpen die eigenlijk onmogelijk zijn om te eten. In Zuid-Amerika gebruiken ze echter juist vaak soft taco’s. Dat zijn zachte taco’s die meer weg hebben van tortilla’s. En die kun je dus ook veel gemakkelijker eten. Heb je zin in een uitdaging? Kies dan voor de harde taco’s. Maar wil je niet al je kleding onder de tomatensaus morsen, dan zijn soft taco’s jouw ding.

Soft taco’s met Pulled Oats balletjes

Aangezien ik het überhaupt al een opgave vind om netjes te eten zonder te morsen, koos ik dit keer voor soft taco’s. Die vulde ik met Pulled Oats balletjes. Pulled Oats kennen jullie inmiddels misschien al wel uit een van mijn andere recepten; deze burrito bowls bijvoorbeeld of deze heerlijke burgers. Pulled Oats is wat mij betreft een goede vleesvervanger omdat het niet alleen lekker, maar ook heel veelzijdig is! Ik gebruikte Pulled Oats dit keer als basis voor ‘’gehaktballetjes’’! Die balletjes wentelde ik in een heerlijke tomatensaus die ik op smaak bracht met de taco seasoning van Santa Maria. Om dit Mexicaanse feestje af te maken garneerde ik de taco’s nog met wat baby maiskolfjes en maiskorrels. Voor de mensen met lef onder ons; je kunt ook nog wat plakjes jalapeño peper op jouw taco’s met Pulled Oats balletjes doen

taco's met pulled oats

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Soft taco’s met Puled Oats balletjes in tomatensaus

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de Pulled Oats balletjes

– 1 verpakking Pulled Oats tomaat
– 50 gram tomatenpuree
– 1 ui
– 1 eetlepel Santa Maria Taco Seasoning
– paneermeel
– olie om in te bakken

Voor de taco’s

– 4 kleine tortilla wraps of soft taco’s (bijvoorbeeld die van Santa Maria)
– 400 gram tomaten passata
– 1 eetlepel Santa Maria Taco Seasoning
– 1 klein blikje mais
– 1 blik baby mais kolfjes
– 1 verse jalapeño peper, of een potje jalapeño pepertjes van Santa Maria
– 8 takjes verse koriander of peterselie

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de Pulled Oats balletjes in een keukenmachine en maal deze tot een deegmassa. Er mogen best nog wat grovere stukjes in zitten. Rol van deze massa 12 balletjes. Rol de balletjes door het paneermeel.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de Pulled Oats balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en verwarm vervolgens in de pan de tomaten passata met de Santa Maria Taco Seasoning. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.

Verwarm ondertussen een grillpan. Bestrijk de mini maiskolven met wat boter of olie en breng ze op smaak met wat peper en zout. Grill de maiskolfjes in de grillpan.

Verwarm de tortilla wraps kort in de magnetron of in een hete koekenpan (zonder olie).

Doe de Pulled Oats balletjes in de tomatensaus.

Verdeel over alle vier de tortilla’s wat Pulled Oats balletjes met tomatensaus. Garneer met de maiskolfjes, mais korrels, wat plakjes verse jalapeño peper en verse koriander of peterselie.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply