Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Burrito bowl met Pulled Oats

Heb jij ook altijd de grootste moeite met het vouwen, rollen en netjes eten van een burrito? Of zijn ik en mijn onhandigheid de enigen met dit probleem? Mocht dit herkenbaar zijn, dan heb ik goed nieuws. Het kan ook anders. In plaats van moeilijk te doen met een tortilla wrap, kun je ook gewoon de hele inhoud van je burrito in een schaaltje doen en het een burrito bowl noemen. Dat deed ik en ik maakte er een heerlijke, vegetarische burrito bowl met Pulled Oats van. 

pulled oats

Pulled Oats

Pulled wat? Pulled Oats! Pulled Oats is een nieuw product uit Finland van het merk Gold&Green. De naam zegt het al, deze vleesvervanger is gemaakt van haver. Naast haver zitten er maar 4 andere ingrediënten in het product: erwten, tuinbonen, koolzaadolie en zout. Het product is bedacht door Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Zij vonden dat “net zo goed zijn als kip” niet het ultieme streven kon zijn in plantaardige eiwitinnovaties. Daarom bedachten ze een plantaardige vleesvervanger die béter dan kip is! Meer eiwitten, meer vezels en veeeeel minder watergebruik tijdens het productieproces. Kortom, een top product! Of ja, een top product op papier, ik moest natuurlijk nog wel even testen of het ook smaakte, dus dat deed ik. In Nederland zijn er nu twee varianten te koop, een naturel en een tomaten variant. Je kunt ze vinden bij de Albert Heijn en een doosje met 2 a 3 porties kost 2,99 euro.

Ik ben fan

Tot zover de zakelijke details, nu de smaak. Als je de Pulled Oats zo uit het doosje proeft is het wat droog en saai. Je moet er dus wel een beetje liefde aan geven (maar dat moet met een kipfiletje ook, want kip zonder zout, peper of kruiden is niet te eten). Breng de Pulled Oats op smaak met wat specerijen (shoarmakruiden, taco seasoning, ga lekker los), sojasaus, tomatensaus of wat jou lekker lijkt. Bak ze vervolgens lekker knapperig in wat olie en proef ze dan nog eens. Pulled Oats heeft een structuur die ik het beste kan omschrijven als een kruising tussen gehakt en pulled chicken. Daarnaast zijn ze lekker vullend. Door het hoge gehalte aan eiwitten heb je echt het gevoel dat je een flinke maaltijd op hebt. Conclusie: ik ben fan! En dat is mooi, want ik mag dit jaar samenwerken met Gold&Green Foods en zal nog meer recepten met Pulled Oats gaan delen.

Burrito Bowl

Voor deze burrito bowl gebruikte ik de tomaten variant van Pulled Oats. Deze is al op smaak gebracht, dus daar hoeft je verder niet zo veel meer aan te doen. Gewoon even bakken in wat olie. Daarnaast gebruikte ik rijst, kidneybonen, mais en wat tomaatjes. Een lekkere kom vol groenten, vezels en eiwitten! Omdat je de Pulled Oats ook prima koud kunt eten, is dit gerecht ideaal om mee te nemen als lunch of om mee te nemen naar het park voor een lekkere picknick.

Pulled Oats


Burrito bowl met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 verpakking Pulled Oats tomaat
– 80 gram zilvervlies rijst
– 1 blik kidneybonen
– 1 blik mais
– 150 gram cherry tomaatjes
– 1 limoen
– een handje verse peterselie
– 4 eetlepels (plantaardige) yoghurt
– 1/2 – 1 theelepel sriracha saus
– zout en peper
– (gerookte) paprika poeder
– olie om in te bakken
– optioneel voor wat extra pit: galapegno pepertjes uit pot

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de Pulled Oats 6 minuten.

Halveer ondertussen de tomaatjes. Giet de mais en kidneybonen af. Breng de kidneybonen op smaak met wat zout, peper en (gerookte) paprikapoeder.

Giet de rijst af en breng deze op smaak met het sap van een halve limoen en verse peterselie. Verdeel de rijst, mais, kidneybonen, tomaatjes en Pulled Oats over twee kommetjes. Meng de yoghurt met de sriracha saus en serveer dit als dressing bij de burrito bowl. Garneer eventueel met wat verse peterselie en schijfjes limoen.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Annemarie
    juli 21, 2019 at 2:22 pm

    Heerlijk!! Dank je wel voor het lekkere recept.

  • Leave a Reply