Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Vegetarische grill burger met halloumi

Grillen is iets dat je misschien direct associeert met mannen, BBQ’s en grote stukken vlees. Maar dat stereotype is net zo waar als het stereotype dat vrouwen achter het aanrecht thuishoren, niet dus! Je kunt op een grill ook de lekkerste vegetarische gerechten maken. Vandaag laat ik je zien dat je op de Tefal OptiGrill Elite groenten, vegaburgers en zelfs kaas kunt grillen. Al die ingrediënten stapelde ik allemaal op, om een heerlijke vegetarische grill burger met halloumi van te maken. 

Tefal OptiGrill Elite

Ik weet nog dat we vroeger een Tefal grill in huis hadden. Daarop bakte mijn moeder altijd de hamburgers wanneer we broodje hamburger aten of we maakten er tussen de middag tosti’s ham-kaas mee. Inmiddels zijn we tien jaar verder, eet ik geen vlees meer en hebben ze ook bij Tefal niet stilgezeten. Die grill die wij thuis hadden is inmiddels vervangen door de Tefal OptiGrill Elite.

Grillassistent

Ik mocht die nieuwe grill van Tefal uittesten. Ik was erg benieuwd toen ik hoorde dat de grill een slimme grillassistent heeft met een aantal programma’s voor het grillen van vis, vlees én groenten. Vooral naar die laatste functie was ik erg benieuwd. Ik ging dus aan de slag met het grillen van courgette en auberginen. Op het display kun je heel gemakkelijk aangeven wat voor ingrediënt je wilt grillen. Ik koos voor aubergine, want de grill had geen functie voor courgette, maar ik vermoede dat ik de courgette ook wel met dit programma kon grillen. Ik starte het programma, waarna de grill eerst gaat voorverwarmen. Na een piepsignaal kon ik de groenten op de grill leggen. De grill schatte vervolgens in hoe dik de plakken waren en paste daarop de bereidingstijd aan. Een paar minuten later had ik perfect gegrilde groenten. Wauw! Wat mij betreft verdient deze grill zeker de naam ‘slimme grill’.

Vegetarische grill burger met halloumi

Na het succes van die gegrilde groenten ging ik helemaal los met m’n nieuwe grill. Ik was benieuwd wat hij nog meer kon, dus ik grilde tosti’s, vegaburgers en zelfs halloumi kaas in mijn grill. Daarmee besloot ik een receptje te maken. Een vegetarische grill burger met halloumi, gegrilde courgette, gegrilde aubergine en knoflook mayonaise. Als je het mij vraagt de ultieme vega grill burger, perfect voor de Nationale Week Zonder Vlees.

Vegetarische grill burger vegetarische grill burger vegetarische grill burger


Vegetarische grill burger

Ingrediënten (voor 2 burgers)

– 2 harde broodjes
– 2 vegetarische burgers naar keuze
– 1 pakje halloumi
– een paar blaadjes (krul)sla
– 1/2 courgette
– 1/2 aubergine

voor de knoflookmayonaise
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 teentje knoflook
– 1 takje peterselie
– peper

Bereiding

Deze burger heb ik bereid op de Tefal OptiGrill Elite. Deze grill heeft een aantal voorgeprogrameerde programma’s om vlees, vis en groenten te bereiden.

Voor de gegrilde groenten
Snijd de courgette en aubergine in plakken van een halve centimeter en bestrijk deze met wat olie. Stel de Tefal Optigrill Elite in op het programma voor aubergine. Volg de instructies op het display en grill de groenten.

Voor de vegetarische burgers
Verwarm vervolgens de grill handmatig voor op 250 graden en grill de vegetarische burgers 5 minuten.

Voor de halloumi
Snijd het blok halloumi in zes plakken. Stel de grill handmatig in op 250 graden. Grill de halloumi 2 minuten.

Voor de knoflookmayonaise
Snijd de knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Meng de mayonaise met de knoflook, peterselie en een snufje peper.

Snijd de broodjes doormidden. Bestrijk de onderste helft met de knoflookmayonaise. Leg daarop wat blaadjes sla en een vegaburger. Leg daar vervolgens de plakjes halloumi, courgette en aubergine op. Maak het geheel af met wat verse peterselie.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Tefal. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply