Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegetarische Bibimbap

Bibimbap is een kleurrijk, traditioneel Koreaans gerecht. Het betekent letterlijk “gemixte rijst”. En dat is ook precies hoe je het eet! Hussel na het opdienen alles door elkaar om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en het genieten kan beginnen. Deze vegetarische Bibimbap is gemaakt met Pulled Oats, mijn favoriete vleesvervanger.

Vegetarische Bibimbap

Bibimbap stond al heel lang op mijn ’to-make list’. Dat is mijn neverending list met recepten die ik ooit nog eens wil maken. Het kleurrijke uiterlijk van alle verse groenten van de Bibimbap trekt altijd mijn aandacht in de prachtige plaatjes die ik op Pinterest en Instagram voorbij zie komen, dus het werd tijd dat ik eens zelf de keuken in dook. In het Pulled Oats kookboek van Gold&Green vond ik een recept voor vegetarische Bibimbap met rijst, Pulled Oats, verse groenten en shiitake paddenstoelen. Het oordeel? Zo’n kom Bibimbap ziet er niet alleen erg leuk uit, het smaakt ook heel goed. Op één puntje na dan, zo’n spiegeleitje bovenop vind ik prachtig, maar ik vind rauw eigeel echt niet te eten, dus ik maakte er een lekker doorbakken eitje van.

vegetarische bibimbap

Foto: Gold&Green

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegetarische Bibimbap

Ingrediënten (voor 3 personen_

– 1 pak Pulled Oats® Naturel
– 2 cm verse gember, geschild
– 3 dl basmatirijst
– 1 knoflookteen
– sesamolie
– 2 el sesamzaadjes
– zout
– 1 grote wortel
– 1⁄2 komkommer
– 150 g shiitake paddenstoelen
– 80 g verse spinazie
– 70 g alfalfa
– 3 eieren
– sojasaus
– sweet chili saus

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de wortels en komkommer in dunne repen. Halveer de paddenstoelen.

Blancheer de spinazie kort in gezouten water.

Snijd de knoflook en gember fijn. Bak deze in één pan met de Pulled Oats en sesamzaadjes in een beetje olie. Bak de paddenstoelen een paar minuten in een andere pan. Breng op smaak met zout.

Schep de gekookte rijst in een kom (één grote of drie kleine kommen). Sorteer de groenten en Pulled Oats en plaats ze als een palet aan kleuren naast elkaar op de rijst.

Bak spiegeleieren en leg ze bovenop de kommen.

Bibimbap is het lekkerst met een beetje sweet chili saus, sesamolie en sojasaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply