Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezonde lunch

Curry couscous salade

Kijk, ik heb niks tegen een boterham hoor, maar elke dag die boterham met pindakaas in je broodtrommel, daar wordt je toch niet blij van, wel? Ik in ieder geval niet. Daarom wissel ik mijn boterham met pindakaas regelmatig af door een bakje havermout of salade. Ik begrijp dat je geen zin hebt om ’s ochtends een uur in de keuken te staan om je salade te maken, daarom heb ik hier een écht gemakkelijk recept: curry couscous salade met maar vijf ingrediënten. 

Curry couscous salade

Couscous is het ideale ingrediënt voor een snelle, gemakkelijke salade. Je hoeft het niet eindeloos te koken, gewoon even wellen in wat heet water is voldoende. Althans, dat is de Hollandse manier van couscous bereiden, want de traditionele manier van couscous bereiden is een hele kunst. De meeste couscous die je in de winkel vindt is gemaakt van tarwebloem. Wil je een iets voedzamere maaltijd, kies dan voor volkoren couscous. Ook die bereid je in een paar minuten, maar hij bevat net wat meer vezels dan de gewone variant.

Zo. Genoeg over couscous. Wat doe je nog meer in deze salade? Wat groente natuurlijk! Ik koos voor gemengde sla, paprika en kikkererwten, maar gebruik vooral ook alle restjes groente die je nog in je koelkast of voorraadkast hebt liggen. Om het geheel ook nog lekker te maken voegde ik een half bakje van de nieuwe Optimel gele curry salade toe.

Curry couscous salade

Curry couscous salade


Curry couscous salade

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 90 gram (volkoren) couscous
– 1 blik kikkererwten
– 1 rode (punt)paprika
– 2 handen gemengde sla
– een half bakje Optimel gele curry

Bereiding

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes en meng deze met de kikkererweten, gegaarde couscous en Optimel gele curry salade. Verdeel wat sla over twee borden of bakjes en leg hier de couscous salade op. That’s it! Ik zei toch dat het gemakkelijk was.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply