Gemakkelijk ontbijt/ Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

3x sandwich met Goudse kaas

Zondag mocht ik mijn moeder verwennen met een heerlijk Moederdag ontbijt van Gouda Holland kaas. Kende jij het Gouda Holland keurmerk al? Vandaag vertel ik je er wat mee over en deel ik 3 recepten voor de lekkerste sandwiches met Goudse kaas. 

Say cheeeeese!

Een échte kaasliefhebber kan ik mezelf niet noemen. Ik word niet wild van een stuk camembert of gorgonzola en ik zou tijdens een diner nooit een kaasplankje als nagerecht bestellen. Maar ik ben wel gek op onze Hollandse kaas, die een stuk milder van smaak is. Op een boterham, tussen een tosti, over de spaghetti natuurlijk of gewoon zo een plakje (of twee) uit het handje, ja, daar mag je me voor wakker maken.

Gouda kaas

Goudse kaas

Dit is het Gouda Holland-keurmerk. Kaas met dit kwaliteitskeurmerk wordt gemaakt van 100% Nederlandse melk volgens Nederlands recept

Een van de bekendste Nederlandse kazen is natuurlijk Goudse kaas, zelfs in het buitenland vind je deze kaas terug. Dus ook op vakantie in Frankrijk kun jij genieten van je Hollandse ontbijt met een plakje Goudse kaas. Of toch niet? Nope, want niet alle kaas met de naam ‘Goudse kaas’ komt ook echt uit Nederland. Wil je zeker weten dat jouw plakje kaas gemaakt is van Nederlandse melk, volgens Nederlands recept, zoek dan naar een verpakking met het Gouda Holland-keurmerk. Wanneer je dit op de verpakking ziet week je zeker dat jouw kaas de échte Nederlandse Goudse kaas is.

3x sandwich met Goudse kaas

Als je dan die echte Nederlandse Goudse kaas gevonden hebt, verdient die natuurlijk meer dan een droge boterham. Daarom heb ik hier wat sandwich inspiratie voor je. Drie heerlijke sandwiches met Goudse kaas.

goudse kaas

Groen met pit

Op het eerste oog ziet deze sandwich met Goudse kaas er behoorlijk groen en gezond uit. Dat is hij ook, maar laat je niet misleiden door al het groen, want dit is een sandwich met pit!

Meng een beetje wasabi pasta met 1 eetlepel mayonaise (of halvanaise). Neem een dikke snee volkoren brood en bestrijk deze met de wasabi mayo. Leg hier een flinke plak Goudse kaas op en garneer met komkommer linten (of plakjes), tuinkers en plakjes radijs.

Goudse kaas

Boter, kaas en eieren

Deze boter, kaas en eieren sandwich is niet alleen lekker als lunch, maar doet het ook erg goed op een lazy sunday morning. Zoute roomboter, een volle, romige plak Goudse kaas en een perfect gebakken spiegeleitje, als je daar geen punten mee scoort weet ik het ook niet meer.

Verhit wat boter in een pan. Breek een eitje in de pan en breng deze op smaak met wat zout en peper. Bak het ei enkele minuten tot het eiwit gestold is. Neem een dikke snee volkoren brood. Bestrijk deze met een laag roomboter en strooi hier wat grof zeezout over. Leg een plak Goudse kaas op de boterham. Leg hierop het gebakken eitje en garneer eventueel met wat verse peterselie of sla. Tip: kun je wel wat extra pit gebruiken in je lazy sunday morning breakfast? Serveer je sandwich dan met wat sriracha saus.

Goudse kaas

Sweet cheese

Kaas combineren met zoet beleg is voor sommigen de normaalste zaak van de wereld. Ik weet nog dat ik vroeger altijd heel gek opkeek als klasgenootjes een krentenbol met kaas aten. Nu begrijp ik die combi wel. Een snee krentenbrood met kaas is erg lekker, maar met een paar extra ingrediënten maak je het nóg beter.

Neem een dikke snee krentenbrood. Bestrijk deze met appelstroop. Leg hierop een plak Goudse kaas. Garneer de sandwich met wat grof gehakte walnoten en wat plakjes peer.

Ik denk dat jullie nu wel genoeg sandwich inspiratie hebben toch? Dus ik zou zeggen, ga lekker aan de slag met jouw Goudse kaas sandwich. Je weet nu waar je op moet letten om de echte Goudse kaas te vinden.

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gouda Holland Kaas. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply