Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner

Burrito bowl met homemade tortilla chips

Ik ben gek op Mexicaans eten. Vooral de Chili con carne (of eigenlijk Chili sin carne) staat vaak op het menu bij mij. Maar ik vind taco’s en burrito’s ook heerlijk. Die burrito’s gaf ik een eigen twist en ik maakte er deze burrito bowls van. Lekker vol groente en lekker veel kleur op je bord. Als bloginsider voor Leukerecepten.nl kreeg ik de uitdaging om aan de slag te gaan met de producten van Knorr. Nu kan ik zeggen dat ik als foodie en foodblogger nooit kook uit pakjes en zakjes, maar dat is niet zo. Elke dinsdagavond eet ik met mijn huisgenootjes en dan vinden we het vaak gewoon handig om een pakje te gebruiken. Daar is helemaal niks mis mee vind ik. Wel vind ik dat er in die gerechten vaak weinig groente zit. De uitdaging van Knorr vond ik daarom erg leuk. We moesten namelijk gerechten maken met de Knorr producten die per portie minimaal 200 gram groente bevatten. Challenge accepted!

P3184268.jpg

Ik gebruikte de Knorr maaltijdmix voor burrito’s. Een pakket met tortilla wraps, kruidenmix en sausmix om burrito’s van te maken. Ik gebruikte het pakket om er een lekkere, kleurrijke bowl vol groente mee te maken.


Burrito bowl met homemade tortilla chips

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 1/2 krop ijsbergsla, gesneden
– 1 rode paprika
– 150 gram mais
– 150 gram kidney bonen (400 g)
– 75 gram mango stukjes (diepvries)
– 1/2 komkommer
– 4 plakjes galapegno peper (uit een pot)
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels yoghurt of kwark
– 1 pak Knorr wereldgerechten burritos
– ter garnering (optioneel): lente ui en limoen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd drie tortilla wraps in punten en snijd de paprika in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de paprika.

Leg ondertussen de tortillapunten op een bakplaat of rooster. Bak ze 3 tot 5 minuten in de oven. Keer ze vervolgens om en bak ze nogmaals enkele minuten.

Voeg de bonen en mais toe aan de paprika. Meng 15 gram van de burrito kruiden mix met 50 gram water. Voeg dit toe aan het paprika-bonenmengsel en breng dit aan de kook. Laat het geheel enkele minuten doorkoken.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Snijd de mango stukjes ook in wat kleinere blokjes en snijd de galapegno pepertjes fijn. Meng alles door elkaar.

Meng 2 eetlepels yoghurt of kwark met 1 a 2 theelepels burrito saus mix.

Alles staat nu klaar om de bowl op te maken. Doe eerst een flinke hand sla in de kommen. Leg hier het bonenmengsel  en de komkommer salsa op. Garneer de bowls met de yoghurtsaus, wat lente ui en de tortilla chips.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply