Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezond tussendoortje

(peper)noten en zaden bananabread

Dit is geen gewoon healthy noten en zaden bananabread, dit is een PEPERnoten en zaden bananabread! Aangezien de pepernoten al sinds augustus in de winkel liggen, heb je inmiddels vast wat oude taaie pepernoten achter in de kast liggen. Goed nieuws! Die kun je perfect verwerken in deze heerlijke snack. 

Pepernoten

Eigenlijk vind ik pepernoten helemaal niet zo lekker. Oke, ze zijn lekker, maar ze vallen wel behoorlijk in het niet bij chocolate chip cookies, kokosmakronen of repen chocolade. Behalve dan pepernoten met chocolade, die vind ik heerlijk. Maar dat zegt meer over mijn liefde voor chocolade dan over mijn liefde voor pepernoten… Toch had ik een zak pepernoten in huis, die zat in het #vriendenvanah pakket van de maand november. Ik opende de zak laatst toen er een vriendin langs kwam, maar een week later lag die zak nog zielig te wezen in de kast. De pepernoten waren inmiddels een beetje zacht geworden. Tja, wat doe je met dat soort verpieterde voedingsmiddelen? Juist, je bakt er een cake van! Samen met wat rijpe bananen, noten en havermout werd het een heerlijke pepernoten en zaden bananabread.

Bananabread

De basis van het pepernoten en zaden bananabread bestaat uit mijn standaard bananabread recept. Dat is echt een van mijn favoriete recepten. Het is zo klaar, lukt altijd en is gewoon super lekker! Vooral met wat lekkere toevoegingen van chocolade, nootjes, zaden of, zoals in dit geval, pepernoten! Je kunt er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt.

PEPERnoten en zaden bananabread


Pepernoten en zaden bananabread

Ingredi├źnten (voor 10 tot 12 plakken)

– 3 rijpe bananen
– 150 gram havermout
– 3 eieren
– 1 theelepel koekkruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– een snufje zout
– een handje (oude) pepernoten
– 20 gram walnoten
– 20 gram hazelnoten
– 15 gram pompoenpitten
– 20 gram rozijnen
– topping: meer pepernoten, noten en pitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

Doe de bananen samen met de eieren in een blender of keukenmachine en pureer deze tot een gladde massa. Meng in een andere kom de havermout, koekkruiden, bakpoeder, zout, pepernoten, noten, pompoenpitten en rozijnen. Voeg de bananenmix toe aan het havermengsel en roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in het cakeblik en garneer de bovenkant met wat extra pepernoten en noten.

Zet het cakeblik in de oven en bak het bananabread 45 minuten op 175 graden.

Tip: erg lekker met wat pindakaas of agavesiroop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply