Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Spicy sriracha hummus met crunchy gebakken Pulled Oats

Hummus met zongedroogde tomaat, hummus met mango en hummus met chocolade. Ik heb ze allemaal al voorbij zien komen in de supermarkt, maar deze variant heb ik er nog nooit gespot: spicy sriracha hummus. Een hummus met pit, lekker om wat tomaatjes, paprika of nacho chips in te dippen. 

‘Loaded hummus’

Hummus is tegenwoordig al lang geen basic dipje meer. In de supermarkt vind je de meest creatieve smaken en als je even op Pinterest zoekt op ‘loaded hummus’ gaat er waarschijnlijk een wereld voor je open. Grote borrelplanken met hummus die afgetopt zijn met allerlei lekkers. Van granaatappelpitjes en nootjes tot allerlei verse kruiden en geroosterde kikkererwten. Zo’n feestelijke hummus wilde ik ook wel eens maken!

 Spicy sriracha hummus met crunchy gebakken Pulled Oats

Mijn variant op de loaded hummus trend werd deze spicy sriracha hummus, een hummus met wat extra pit van sriracha saus. Om dat schaaltje extra feestelijk te maken, topte ik de hummus af met crunchy gebakken Pulled Oats. Jep, daar is Pulled Oats weer; mijn favoriete, plantaardige vleesvervanger op basis van haver, tuinbonen en erwten. Voor dit recept koos ik de Pulled Oats tomaat. Deze variant is al op smaak gemaakt, dus het enige wat jij hoeft te doen is de stukjes even krokant bakken in wat olie. Nog wat tomaatjes en nacho chips erbij en je hebt het perfecte recept voor een goede vrijdagmiddagborrel.

sriracha hummus

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Spicy sriracha hummus met crunchy gebakken Pulled Oats

Ingrediënten (voor 1 schaaltje hummus)

Voor de hummus

– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 teentje knoflook
– 3 eetlepels tahin
– 1 tot 2 eetlepels sriracha (afhankelijk van hoe scherp je de hummus wilt)
– 4 eetlepels aquafaba (het vocht uit de pot kikkererwten)
– 1 eetlepel olie
– snufje zout

Ter garnering

– 1 verpakking Pulled Oats Tomaat
– olie om in te bakken
– 2 takjes cherry trostomaatjes
– nacho chips
– snack paprika’s
– verse koriander

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender of keukenmachine en mix alles tot een gladde massa.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de Pulled Oats krokant (dit duurt zo’n 5 à 6 minuten).

Neem een mooie grote schaal of plank. Zet in het midden een kom en doe hier de hummus in. Garneer de hummus met de crunchy gebakken Pulled Oats en een lekkere swirl sriracha. Verdeel vervolgens de tomaatjes, nacho chips en snack paprika’s over de schaal of plank. Garneer met wat verse koriander.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply