Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner

Gnocchi uit de oven met Honingtomaten®

Lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak kom je met een paar goede, lekkere ingrediënten al een heel eind. Dit recept is daar zo’n voorbeeld van: gnocchi, zoete Honingtomaten®, mozzarella bolletjes, olie en Italiaanse kruiden. Dat is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke gnocchi uit de oven. 

Gnocchi uit de oven

Gnocchi – spreek uit als njokkie – ken je misschien vooral als de net iets te gare gekookte deegkussentjes. Maar wist je dat je gnocchi ook in de oven kunt roosteren? Besprenkel de deegkussentjes met wat olie en zet ze in de oven. Na een half uurtje wordt de gnocchi krokant en goudbruin. Heerlijk! Vooral als je het combineert met wat andere lekkere ingrediënten. In dit recept combineerde ik de gnocchi met mozzarella bolletjes en Honingtomaten®. Met dat handjevol goede ingrediënten heb je niet veel meer nodig voor een gemakkelijke, smaakvolle maaltijd.

Honingtomaten®

Honingtomaten® zijn honingzoete tros-cherrytomaten met een stevige bite. Ik vind ze ideaal om te gebruiken in een ovengerecht als dit. Na het roosteren komt de zoete smaak van de tomaten nog beter tot zijn recht en doordat de tomaatjes een lekkere bite hebben, worden ze geen complete moes in de oven. Deze mooie Honingtomaten® worden met zorg gekweekt door Looye Kwekers. Niet elke tomaat mag overigens de titel Honingtomaten® dragen. Wekelijks worden er door Looye Kwekers smaaktesten gehouden om de kwaliteit van de tomaten te controleren en alleen de allerbeste tomaten krijgen deze titel. Ik vind de tomaatjes heerlijk om te snacken, om te verwerken in een lekkere salade caprese of om toe te voegen aan een ovengerecht. Benieuwd geworden naar de smaak van deze Honingtomaten®? Je vindt ze bij veel groentespeciaalzaken en in de Albert Heijn.

gnocchi uit de oven gnocchi uit de oven gnocchi uit de oven

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Gnocchi uit de oven met Honingtomaten®

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 4 trosjes Honingtomaten®, ongeveer 400 gram
– 400 gram gnocchi
– 150 gram mini mozzarella bolletjes
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 2 eetlepels olijfolie

Ter garnering (optioneel): verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de gnocchi kort tot deze gaat drijven. Giet af en spoel af onder koud water. Dep de gnocchi een beetje droog met wat keukenpapier.

Vet een bakplaat in met wat olie. Leg hier de gnocchi, tomaten en mozzarella bolletjes op. Verdeel hier de olie en Italiaanse kruiden over. Zet de bakplaat in de oven en bak de gnocchi met Honingtomaten® 30 minuten.

Verdeel de gnocchi over twee borden en garneer eventueel met wat verse basilicum.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Looye Kwekers. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply