Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Geitenkaas fondue

Kaas is denk ik mijn aller-favorietste ingrediënt: blauwe kaas, roomkaas, camenbert, geitenkaas, geraspte kaas, harde kaas, you name it, I love it! Je kunt mij dan ook enorm blij maken met een pannetje warme kaasfondue. Dit keer gebruikte ik geitenkaas in mijn fondue voor een overheerlijke geitenkaas fondue. 

Geitenkaas fondue

In deze geitenkaas fondue gebruikte ik twee soorten geitenkaas: harde geraspte geitenkaas en schijfjes zachte geitenkaas. Daarnaast voegde ik een scheutje fris-zure witte wijn toe en een snufje versgemalen zwarte peper. Bij deze overheerlijke geitenkaas fondue serveerde ik kleurrijke groenten: roodlof, romanesco en paarse bloemkool. Deze bijzondere groente soorten kun je vinden bij de groenteboer of je kunt ze bestellen bij Crisp. Voor wie het nog niet kent, dat is een soort online delicatessen zaak waar je de lekkerste producten kunt bestellen. PS. als je via deze link bestelt, krijg je 10 euro korting op je eerste bestelling.

Geitenkaas fondue

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Geitenkaas fondue

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 200 milliliter frisse witte wijn
– 200 gram harde geitenkaas, geraspt
– 150 gram zachte geitenkaas
– een snufje zout en peper

Voor erbij: verschillende (snack) groenten, druiven, appel partjes, stokbrood, (vegetarische) gehaktballetjes

Bereiding

Verwarm de wijn in een pannetje. Rasp de harde geitenkaas en verbrokkel de zachte geitenkaas. Roer deze door de warme wijn. Laat het geheel even pruttelen zodat de kaasfondue wat indikt. Mocht de kaasfondue te dun blijven, los dan 1/2 theelepel maizena op in wat koud water en roer deze door de kaasfondue.

Serveer de geitenkaas fondue warm, bijvoorbeeld met wat snackgroenten, fruit en stokbrood.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Crisp. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply