Over eten gesproken

De leukste food podcasts

Wie mij op Instagram volgt weet dat ik gek ben op podcasts. Ik ga vaak in de ochtend een rondje wandelen en zet dan altijd een podcast aan. Vaak luister ik nutteloze podcasts zoals ‘de zelfspotcast’ of ‘datevermaak’. Maar regelmatig luister ik ook iets educatiefs, vaak gaan die podcasts dan over eten. Kortom, over eten gesproken: de leukste food podcasts.

food podcasts

Bron: Unsplash – Juja Han

Het Voedselkabinet

Het Voedselkabinet‘ is een podcast van Food Cabinet. In deze podcast kletsen Helen Kranstauber en Samuel Levie over allerlei food gerelateerde onderwerpen, zoals voedselverspilling, support your locals en voedsel van eigen bodem.

For Food’s Sake

Voor de luisteraar die het niet erg vindt om naar Engelstalige podcasts te luisteren, kan ik ‘For Food’s Sake‘ zeker aanraden. Ook deze podcast behandelt thema’s uit de hele foodketen. Van protest onder boeren tot vega voorkeuren bij de consument. Ik vind het een erg prettige en tegelijkertijd informatieve podcast om naar te luisteren.

Bezeten van Eten

Dit is een iets oudere podcast (uit 2018), maar wel erg tof om te luisteren: Bezeten van eten. Een podcast gemaakt door Lize Korpershoek (in opdracht van AH) over mensen die – net als ikzelf – bezeten zijn door eten. Luister bijvoorbeeld naar de kookboekenliefde van Mevrouw Hamersma of de gezonde Marrokaanse keuken van The Healthy Sisters.

Spilled Milk

Spilled Milk vind ik een heerlijke podcast! Wie op zoek is naar een hoge informatiedichtheid kan beter doorscrollen, want er wordt een hoop geluld in deze podcast, maar dat vind ik juist zo fijn. In deze podcast gaan schrijver en comedian Molly en Mathew elke week in gesprek over een ander food gerelateerd onderwerp. Van mugcakes, tot gist, tot keukenpapier, deze podcast mocht zeker niet ontbreken in mijn lijstje met de leukste food podcasts.

Wat schaft de podcast

Wat schaft de podcast is een Nederlandse podcast over eten, gemaakt door Jonas en Jeroen. Elke aflevering bespreken ze een ander onderwerp of gerecht. Zo kwamen bijvoorbeeld dim sums, kombucha en risotto al voorbij. Mijn favoriete aflevering is de meer dan anderhalf uur durende aflevering met banketbakker Cees Holtkamp. Zeker de moeite waard om eens op te zetten als je zelf lekker in de keuken bezig bent.

The Sporkful

Tot slot The Sporkful. Zoals ze zelf zeggen: The Sporkful isn’t for foodies, it’s for eaters. In deze podcast gaat het uiteraard over eten, maar eten is hierin vaak het middel om mensen of een bepaalde geschiedenis beter te begrijpen. Daarnaast heeft de podcast een hoop humor en op zijn tijd een heerlijke portie food-nerderij.

food podcasts

Unsplash – Daniel Fontenele

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply