Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Witte chocolade panna cotta

Een witte chocolade panna cotta! Kan het nóg beter? Ja! Want wat nou als ik zeg dat je dit recept maakt met slechts 5 ingrediënten? Perfect, toch. Het recept komt uit het nieuwe kookboek ‘Lekker en Simpel, Zoet’ van Jorrit en Sofie. Een boek met 125 gemakkelijke, zoete recepten. 

Lekker & Simpel

Dit is alweer het vijfde boek van Jorrit en Sofie van Lekkerensimpel.nl. En, zoals hun naam al doet vermoeden, zijn de recepten in het boek lekker en simpel. Maar ondanks dat de recepten niet al te moeilijk zijn om te maken, ga je denk ik wel punten scoren als je ze op tafel zet. Want wie wordt er nu niet blij van een chocolademousse met oreo of een banoffee taart!?

Op de to-make-list

Uiteraard heb ik ook dit boek weer vol plakkertjes geplakt, want een aantal van de recepten verdienden een plekje op mijn to-make-list:

  • Karamel shortcake
  • Stroopwafel cupcakes
  • Witte chocolade koeken met zeezout
  • Puddingbroodjes (dat was vroeger echt mijn guilty pleasure)
  • Chocolade toetje met karamel zeezout

Witte chocolade panna cotta

Maar nu eerst: witte chocolade panna cotta! Panna cotta is een Italiaans toetje, het bestaat uit room, die opgestijfd is met gelatine. Op zich al erg lekker, maar natuurlijk nog beter wanneer je er witte chocolade aan toevoegt. De panna cottas kun je vervolgens nog garneren met allerlei toppings. Met blauwe bessen en stukjes stroopwafel zoals op de foto, of bijvoorbeeld met rood fruit, oreo koekjes of jam.

witte chocolade panna cotta

Foto: Jorrit en Sofie – Lekker&Simpel

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Witte chocolade panna cotta

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 50 gram witte chocolade
– 200 milliliter slagroom
– 50 milliliter melk
– 1 theelepel vanille aroma (of een zakje vanille suiker)
– 2 blaadjes gelatine

Bereiding

Hak de chocolade in stukjes.

Verwarm de slagroom, melk en vanille in een kleine pan op het vuur. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Als de slagroom heet is, zet je het vuur uit. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan de slagroom. Meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de blokjes chocolade toe. Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten.

Verdeel het slagroom mengsel over twee glaasjes. Dek de glaasjes af met folie en zet de panna cotta minimaal drie uur in de koelkast.

Garneer met wat jij lekker vindt, bijvoorbeeld met blauwe bessen en stukjes stroopwafel.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply