Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Wortel curry soep

Een paar weken geleden was ik ziek. Een bijholte ontsteking. De eerste week heb ik niet veel meer gegeten dan vloeibaar voedsel, meer kreeg ik echt niet weg. Smoothies, soepjes en bakjes havermout lukten wel. Dat bracht met wel op een hoop nieuwe soep recepten. Deze wortel curry soep met pindakaas is er daar eentje van. 

Té pittig?

Nu is dat ziek zijn natuurlijk sowieso een drama, maar wat de zaak nog allemaal net ff iets erger maakt, is dat ik twee weken lang niks kon proeven en ruiken. Dat gold dus ook voor deze wortel curry soep. Ik had vier kommetjes van de soep gemaakt. Ik at er twee en bewaarde de andere twee in de vriezer. Toen ik een paar weken later een bakje soep ontdooide en proefde kwam ik er achter dat ik de soep misschien net iets té pittig had gemaakt. Maar don’t worry mensen, ik heb het recept verbeterd, dus je kunt hem nu met een gerust hart opeten zonder dat je mond in de fik staat.

Wortel curry soep

Deze wortel curry soep is een heerlijke maaltijdsoep. Hij zit vol groente: wortel en zoete aardappel en is extra smeuïg door twee flinke lepels pindakaas. Vind je een soepje toch wat karig als avondmaaltijd? Eet hem dan met een naanbrood, dat kun je lekker soppen in de soep.

Zoete aardappel wortel soep

wortel curry soep


Wortel curry soep

Ingrediënten (voor 3-4 kommen soep)

– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 500 gram wortels
– 1 zoete aardappel
– 2 eetlepels gele curry pasta, gebruik wat minder voor een mildere soep (ik gebruik graag die van Fairtrade Original)
– 2 eetlepels pindakaas
– 1 liter water
– olie of boter om in te bakken
– ter garnering (optioneel): pinda’s, peterselie of koriander en plakjes radijs

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie of boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Snijd de wortels en zoete aardappel in grove stukken en voeg deze samen met de curry pasta toe aan de pan. Bak deze ingrediënten nog 2 minuten mee. Voeg het water toe en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken tot alle groenten zacht zijn.

Voeg de pindakaas toe en pureer de soep met een staafmixer of blender glad. Wanneer de soep te dik is, kun je wat extra water toevoegen. Verdeel de soep over 3 of 4 kommen en garneer met wat pinda’s, gehakte peterselie of koriander en plakjes radijs.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply