Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Poffertjes party prikkers met pindakaas dip

Heb je een feestje op de planning of breek je je hoofd alweer over de traktatie van je kinderen op school, dan heb ik hier een leuk ideetje: Poffertjes party prikkers met pindakaas dip. Een feestelijk stokje met bananenpoffertjes, aardbeien en pindakaas dip. Gezond én lekker, kortom, iedereen blij!

P4245484.jpg

Als je geen feestje of traktatie toestanden hebt, dan mag je deze prikkers ook maken hoor. Ik ben geen fan van quotes op de muur en wijze spreuken in boekjes enzo, maar als ik er dan toch eentje zou moeten bedenken bij dit recept dan is dat: ‘Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Met deze prikkers kun je van elke dag iets feestelijks maken. Dus ik zou zeggen, maak deze prikkers, eet ze als ontbijt en je dag begint meteen goed.

P4245515.jpg


Poffertjes party prikkers

Ingrediënten (voor ongeveer 5 prikkers)
– 2 bananen
– 40 gram havermout
– 1 ei (te vervangen door een ‘chia-ei’ voor veganisten)
– 1/2 theelepel bakpoeder
– een scheutje melk of water
– 1/2 theelepel kaneel
– een snufje zout
– 10 aardbeien
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 theelepels kokosolie
– (kokos)olie of boter om in te bakken
– ter garnering (optioneel): verse munt of basilicum

Extra: 5 prikkers en een blender, keukenmachine of staafmixer

Bereiding
Doe 1 banaan, de havermout, het ei (of de eivervanger), het bakpoeder, een scheutje melk of water, de kaneel en een snufje zout in de blender of keukenmachine en pureer het geheel tot een glad beslag. Dit kan natuurlijk ook met de staafmixer.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan of poffertjespan en leg hoopjes van ongeveer 1 theelepel beslag in de pan. Bak de poffertjes enkele minuten en keer ze vervolgens om. Bak ze ook aan de andere zijde enkele minuten.

Prik op elke prikker wat poffertjes, plakjes banaan en wat aardbeien. Je kunt hier ook ander (seizoens) fruit voor gebruiken.

Smelt voor de pindakaas dip de kokosolie in de magnetron. Roer de gesmolten kokosolie door de pindakaas. Deze wordt hierdoor vloeibaarder zodat je de prikkers er gemakkelijker in kunt dippen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply