Gewoon gezond/ Gezond diner

Sesam kip gehaktballetjes uit de airfryer

Ik was natuurlijk al fan van de Lidl na mijn jaar gratis boodschappen (dat ik won met dit stamppot recept bij Carlo’s tv café), maar vandaag merkte ik op dat ze opeens heel veel nieuwe producten hadden! Groente frietjes, courgetti, broccoli rijst en kipgehakt! De mevrouw bij de kassa vertelde me dat er de komende weken 70 nieuwe producten in het assortiment komen. HOERA! Lekker bezig Lidl! Ik nam het kipgehakt mee en ging er meteen mee aan de slag.

Van het kipgehakt maakte ik gehaktballetjes. Maar gehaktballen kan iedere Hollander maken, dus dat vond ik geen blogwaardig recept. Mijn gehaktballetjes moesten iets extra’s hebben. Ik rolde ze door wat sesamzaad en hoppa kipgehaktballetjes met sesamzaad. Die truc kun je trouwens ook gewoon uithalen met runder- of half-om-half gehakt mocht je geen kipgehakt kunnen vinden.

P4165326.jpg


Sesam kip gehaktballetjes uit de airfryer

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 200 gram kipgehakt
– 400 gram roerbakgroenten
– 150 gram zwarte of zilvervliesrijst
– 1 eetlepel (kokos)olie
– zwarte en/of witte sesam
– ter garnering (optioneel): verse koriander of peterselie en wat schijfjes komkommer

Voor de marinade
– 1,5 theelepel sojasaus
– 1 theelepel sambal
– 1/4 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel laospoeder (kun je ook weglaten)
– 1 eetlepel paneermeel (dat had ik niet dus ik gebruikte havermout, werkt ook prima!)

Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe het gehakt samen met alle ingrediënten van de marinade in een kom en kneed het goed door elkaar.  Rol 10 gehaktballetjes van het mengsel. Verdeel wat sesamzaad over een bord en rol de balletjes hierdoor.

Doe de gehaktballetjes in de airfryer en bak ze 8 tot 10 minuten op 180 graden. Heb je geen airfryer? Je kunt de balletjes ook in een pan of in de oven bakken.

Tijd om de groenten te roerbakken. Verhit wat olie in een pan en roerbak de groenten hierin. De groenten zijn binnen enkele minuten klaar, ze mogen nog een bite hebben.

Verdeel de rijst en groenten over twee borden. Leg hier de gehaktballetjes bij en garneer het geheel met wat schijfjes komkommer en wat verse koriander of peterselie.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply