Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezond tussendoortje

Aardbeien chocolade kwarktaartjes

Ontbijten met taart, daar mag je me elke dag voor wakker maken – nou ja, je mag me sowieso wakker maken voor eten, no problem. Voor deze schattige taartjes spring ik ook mijn bed uit. Een bodem van havermout met cacaopoeder, frisse aardbeien kwark en vers rood fruit. Als dat geen goed begin van je dag is…

Ik moet wel even iets bekennen. Ik bedacht het recept voor deze pareltjes namelijk niet zelf. Ik ontving een leuk pakketje van Optimel. De receptuur van de Optimel drinkyoghurt, kwark en Griekse stijl yoghurt zijn verbeterd en daarom ontving ik een pakketje met de magere kwark aardbei, een leuk kommetje, een glas met mijn naam erop en een stapel recepten. De ‘No guilt kersen chocoladetaartjes’ zagen er wel heel verleidelijk uit, dus ik ben meteen de keuken ingedoken om die te maken. Krijg jij er ook trek van? Hier is het recept.

P5010884.jpg


Aardbeien chocolade yoghurttaartjes

Ingrediënten (voor 6-8 taartjes)
– 450 gram Optimel magere kwark aardbei
– 200 gram havermout (in het recept stond 100 gram havermout en 100 gram speltmeel, maar ja, als je Miss Havermout bent dan gebruik je natuurlijk alleen havermout)
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 40 gram kokosolie
– 2 eetlepels honing (of agavesiroop)
– een snufje zout
– rood fruit ter garnering

Extra: 6 tot 8 kleine taartvormpjes of een muffinbakblik

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de havermout samen met het cacaopoeder, de kokosolie, de honing en het zout in een blender of keukenmachine. Mix het mengsel tot een kruimelig deeg. Het deeg mag kruimelig zijn, maar je moet er wel balletjes van kunnen vormen. Is het deeg te kruimelig, voeg dan wat extra kokosolie, honing of een scheutje water toe.

Vet de taartvormpjes in met wat kokosolie. Neem wat van het deeg en druk dit in de vormpjes. Bak de taartbodempjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bodempjes voorzichtig uit de vormpjes. Vul de taartbodems met wat kwark en garneer met het rood fruit.

 

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Optimel. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply