Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezonde lunch

Hartig havermoutje met scrambled tofu

YES! Tijd voor een nieuwe Mystery Ingredient Challenge!! Dit keer daagde Lulu-may me uit om een havermoutje met tofu te maken. Ik gok dat zij daarmee doelde op een zoet havermoutje waarin de tofu geblend is. Dat zag ik niet helemaal zitten, dus ik maakte er een hartige variant van met scrambled tofu.

Scrambled tofu is een soort van fake roerei. En als je het zo ziet dan lijkt het daar ook best wel op toch? Ik moet eerlijk zeggen dat ik de smaak niet helemaal hetzelfde vind als die van roerei. Maar dat hoeft ook niet toch? Zolang het maar lekker is! Dit hartige havermoutje kun je als ontbijt eten, maar je kunt er ook prima mee lunchen. Havermout als lunch? Why not?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Hartig havermoutje met scrambled tofu

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 40 gram havermout (of wat meer voor een iets grotere lunch)
– 1/4 groente bouillon blokje
– 100 gram tofu
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel oregano
– 1 theelepel edelgistvlokken (optioneel)
– snufje zout en peper
– olie om in te bakken
– een flinke hand spinazie
– ter garnering (optioneel): lente ui en peterselie

Bereiding
Doe de havermout met het bouillon blokje in een pan en voeg water toe. Breng de havermout aan de kook en laat hem rustig doorkoken terwijl je de scrambled tofu maakt. Vergeet niet af en toe door te roeren.

Verhit wat olijfolie in een pan en kruimel hier de tofu in. Voeg de kurkuma, knoflookpoeder, oregano, edelgistvlokken en zout en peper toe. Bak de scrambled tofu enkele minuten. Haal de tofu vervolgens uit de pan en doe hier de spinazie in. Bak de spinazie even totdat deze geslonken is.

Doe de havermout in een kom en garneer met de scrambled tofu, spinazie en eventueel met wat lente ui en peterselie.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply