Gewoon gezond/ Gezond diner

Pizza quatro vegetabli

When your diet says salad, but your heart says pizza… Deze pizza quatro vegetabli is het antwoord! Een Magioni bloemkoolbodem met maarliefst 4 soorten groenten: spinazie, sojabonen, courgette en asperges. 

Pizza is echt mijn all time favorite guilty pleasure. Een verse pizza van de Italiaan, een kartonnen cheap ass pizza van de supermarkt of een homemade pizza, ik vind ze allemaal lekker. Als ik ga voor mijn echte guilty pleasure, dan moet die pizza bergen kaas, champignons en ansjovis hebben, dat moet zo af en toe kunnen toch? Voor al die andere momenten dat ik pizza cravings heb, grijp ik naar de groente bodems van Magioni. Die bevatten van zichzelf al een portie groente en als je daar dan zelf ook nog wat veggies op gooit heb je eigenlijk best een gezonde maaltijd. Deze pizza quatro vegetabli met pesto creme fraiche en 4 soorten groente is daar een goed voorbeeld van.

P5061206.jpg


Pizza quatro vegetabli

Ingrediënten (voor 1 pizza)
– 1 Magioni bloemkool pizzabodem
– 2 eetlepels creme fraiche
– 1 theelepel pesto
– een stukje courgette, in plakjes
– 10 groene asperge tips (vers of uit de diepvries)
– een handje spinazie
– 50 gram sojaboontjes
– ter garnering (optioneel): verse kruiden en/of kiemen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de pizzabodem op een rooster en schuif deze zonder de toppings in de oven. Bak de pizzabodem 4 tot 5 minuten zodat de bodem alvast wat krokant wordt.

Verhit een grillpan of gewone pan en grill hierin de courgette plakken en asperges. Meng de creme fraiche met de pesto.

Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk hem met een laagje van de pesto creme fraiche. Beleg de pizza met de courgette en asperges. De spinazie en sojabonen kun je beter pas na het bakken op de pizza doen.

Bak de pizza 8 minuten in de oven op 220 graden. Haal de pizza uit de oven en maak hem af met de spinazie, sojabonen en verse kruiden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply