Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Spinazie-rictotta quiche met BOON Falafel Ballen

Weet jij al hoe je je mama gaat verrassen zondag? Vroeger kon ik helemaal los gaan met knutselwerkjes. Tegenwoordig leef ik me uit in de keuken en verras ik mijn moeder met een heerlijk ontbijtje. Niet op bed, daar houd ze niet van. Ik dek de tafel met vers sap, broodjes, fruit en ander lekkers. Deze spinazie ricotta quiche met BOON falafel ballen past daar ook heel goed bij. 

P4270004.jpg

Het is niet moeilijk om deze quiche te maken, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Hij moet namelijk minstens een half uur in de oven. Je kunt de quiche daarom alvast de avond van tevoren maken, maar eigenlijk gaat er niets boven een vers gebakken quiche in de ochtend. Ik zou zeggen, zet die wekker een uurtje eerder maak hem vers. Dat uurtje eerder opstaan is jouw moeder wel waard toch? Jij hebt haar vast ook veel vroege ochtenden en slapeloze nachten bezorgd.

P4270037.jpg


Spinazie-rictotta quiche met BOON Falafel Ballen

Ingrediënten (voor 1 quiche)
– 1 pakje BOON Falafel Ballen
– 1 rol hartig taartdeeg
– 4 eieren
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram ricotta
– 300 gram verse spinazie
– 100 gram groene aspergetips (vers of uit de diepvries)
– zout en peper
– 50 gram feta
– olie om in te bakken

Extra: een springvorm of taartvorm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat deze even slinken.

Kluts de eieren. Voeg de ricotta, zout en peper toe en roer tot een glad mengsel.

Leg het taartdeeg in een met bakpapier beklede bakvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Doe spinazie in een zeef en druk het grootste deel van het vocht eruit. Meng de spinazie met het eimengsel en giet dit in de taartvorm. Verdeel de BOON Falafel Ballen en de aspergetips over de taartvorm.

Bak de quiche 30 tot 45 minuten in de oven. Verkruimel tot slot de feta over de quiche en garneer hem eventueel nog met wat verse kruiden.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met BOON. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply