Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Gebakken rijst met ananas

De challenge van de #vriendenvanah staat deze maand in het teken van gezond eten voor een zacht prijsje. Aan mij dus de taak om jullie te laten zien dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Als student weet ik dit natuurlijk al lang. Met een beetje slim shoppen kun je hartstikke gezond eten binnen een budget. Deze gebakken rijst met ananas kost net geen 5 euro voor vier personen. 

Om dat te bewijzen heb ik hieronder het boodschappenlijstje. Ik moet toegeven dat ik niet alle ingrediënten op heb genomen in dit boodschappenlijstje. Ingrediënten zoals olie, zout en kerrie poeder hebben de meeste mensen in huis. Mocht je dat nog niet hebben, dan wordt het recept iets duurder, maar je gebruikt maar erg weinig van deze producten dus de rest kun je in jouw voorraad bewaren voor andere gerechten.

Schermafbeelding 2018-05-09 om 18.51.41

Eieren = 0,16 x 4 = 0,63 euro
Cougette = 0,85 euro
Doperwtjes = 0,75 euro
Ananas = 1,95 euro
Zilvervliesrijst = (0,86/4) x 3 = 0,65 euro

TOTAAL = 4,83 euro
Per persoon = 1,21 euro

Zoals je ziet gebruikte ik een hele ananas. Dat is vooral leuk voor de foto, maar om kosten te besparen kun je ook kiezen voor ananasstukjes uit blik (0,98 euro) of uit de diepvries (1,23 euro). Die zijn net zo lekker en een stuk goedkoper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Gebakken rijst met ananas

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 1 verse ananas (of ananas uit blik of de diepvries)
– 300 gram zilvervliesrijst
– 450 gram diepvries doperwtjes, ontdooid
– 1 courgette
– 4 eieren
– 1 eetlepel olijfolie
– snufje zout
– 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding
Breng water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de courgette in fijne blokjes. Snijd de ananas doormidden en snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in. Lepel met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de ananas.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de courgette enkele minuten. Voeg de doperwtjes, ananas, zout en kerriepoeder toe en bak het geheel nog eens enkele minuten.

Giet de rijst af en doe deze bij de groenten. Breek de eieren boven de pan en roer deze door de rijst met groeten. Bak het geheel 3 tot 5 minuten tot de eieren gegaard zijn en in kleine stukjes verdeeld zijn.

Vul de ananas helften met de gebakken rijst met groenten en serveer deze zo voor een feestelijk gerecht. Je kunt de gebakken rijst natuurlijk ook gewoon op borden scheppen. Iets minder feestelijk, maar net zo lekker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply