Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Kokos havermout met tropisch fruit

Ik kan me voorstellen dat je in de zomer sneller kiest voor een ijskoude smoothiebowl of koud bakje kwark, dan voor een warm kommetje havermout. Toch kan ik ook in de zomer genieten van een bakje dampende havermoutpap. Wel pas ik mijn toppings dan wat aan op het seizoen. De warme appeltjes met kaneel vervang ik door fris zomerfruit, bijvoorbeeld in deze kokos havermout moet tropisch fruit. 

Kokos havermout met tropisch fruit

Je kunt havermout op allerlei manieren maken: je kunt het bereiden in een pan of in de magnetron, je kunt melk of water toevoegen en je kunt er een zoete of hartige draai aan geven. Ik heb zo mijn voorkeuren. Mijn perfecte havermoutpapje is bereid in een pan met wat melk, plantaardige melk welteverstaan. Vaak kies ik voor havermelk, maar omdat ik dit havermoutje een tropische touch wilde geven koos ik voor kokosdrink. Mocht je geen zin hebben in zo’n tropisch ontbijt op de vroege ochtend, probeer dan een van deze andere havermoutjes eens:

kokos havermout

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Kokos havermout met tropisch fruit

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 80 gram havermout
– 400 milliliter plantaardige kokosdrink
– snufje zout
– 1/2 mango
– 1/4 ananas
– 1 groene of gele kiwi
– een paar blaadjes basilicum of munt
– sap van 1/2 limoen
– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding

Doe de havermout, kokosdrink en een snufje zout in een pan. Verwarm dit onder af en toe roeren op een laag vuur. Na 5 tot 10 minuten is je pap klaar.

Snijd ondertussen al het fruit in kleine blokjes. Meng door elkaar en breng op smaak met wat limoensap en fijngesneden munt of basilicum.

Serveer de kokos havermout met de fruit salsa en wat geroosterde amandelschaafsel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply