Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Havermout met gebakken banaan uit Eat Good Feel Good

Echte goede voornemens met betrekking tot gezond eten had ik niet dit jaar. Ik vond een maand lang plantaardig eten in het kader van de veganchallenge al een uitdaging op zich (wat overigens prima bevalt tot nu toe). Mocht jij nu wel ‘gezond eten’ bovenaan je lijstje met goede voornemens hebben staan, dan heb ik hier een tip voor je. De Eat Good Feel Good challenge van Zonderzooi en Puursuzanne, inclusief E-book met heerlijke recepten. Een van die recepten is dit havermout met gebakken banaan. Of je nu gezond wilt eten of niet, dit ontbijtje kan ik je sowieso aanraden.┬á

Havermout met gebakken banaan

Ik moet wel toegeven dat dit havermoutje iets meer werk is dan het standaard ‘ik-pleur-alles-in-de-magnetron havermoutje’, maar het is die extra moeite dubbel en dwars waard. Een heerlijke kaneel havermoutpap met gebakken banaan. Door het bakken wordt de banaan super zacht en nog zoetere dan hij al is. In combinatie met de warme smaak van kaneel is het echt een top ontbijt. Dus mocht je jezelf vanochtend even echt willen verwennen – op een iets verantwoordere manier dan met croissantjes of chocoladebroodjes – neem dan even de tijd voor deze havermout met gebakken banaan.

Eat Good Feel Good

Ik kan me helemaal vinden in de titel van het Ebook van Suzanne en Dali. Ik ben heus geen fitgirl, daarvoor houd ik gewoon te veel van eten, maar ik weet wel dat als ik gewoon gezond eet, ik me beter voel. Kortom, Eat Good Feel Good. Om je te helpen goed en gezond te eten hebben Suzanne en Dali een Ebook gemaakt met een voedingsschema voor 2 weken. In het Ebook vind je verder allemaal lekkere recepten, zoals dit havermoutje, maar ook recepten voor homemade chocoladepasta, pompoensoep met zoete aardappel, noedels met tempeh en een pizza met groene pesto en courgette. Dat klinkt allemaal niet verkeerd toch!?

Mocht je mee willen doen met de Eat Good Feel Good challenge, dan moet je snel zijn, want deze start morgen. Natuurlijk kun je ook op een ander moment aan de slag met het Ebook, maar morgen is de gezamelijke start van alle deelnemer. Het Ebook kun je kopen via de website van Dali en Suzanne.

Maar nu eerst.. Ontbijt! Dus bij deze alvast een voorproefje van de recepten die je in het Ebook gaat vinden: Havermout met gebakken banaan.

Havermout met gebakken banaan


Havermout met gebakken banaan

Ingredi├źnten (voor 1 portie)

– 40 gram havermout
– 250 milliliter havermelk
– 1 theelepel kaneel
– 1 banaan
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 eetlepel ahorn siroop
– 20 gram walnoten

Bereiding

Verwarm in een steelpan de melk en roer hier de havermout doorheen. Voeg daarna de kaneel toe en roer goed door.

Verhit de kokosolie en de ahornsiroop in een kleine koekenpan. Halveer de banaan in de lengte en bak de banaan op een laag vuur langzaam goudbruin.

Voeg de walnoten toe en bak deze kort mee.

Schep de havermout in een kom. Garneer met de banaan en walnoten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply