Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezond tussendoortje

Avocado chocolade smoothie

Nu ik deze maand meedoe aan de Vegan Challenge moest ik even op zoek naar een nieuw ontbijtje. Mijn gebruikelijk havermout met melk of kwark met muesli zijn natuurlijk niet plantaardig. Die uitdaging, het zoeken naar plantaardige alternatieven, vind ik juist super leuk. Het zorgt ervoor dat ik weer eens met een hele andere blik naar mijn recepten kijk. Deze romige avocado chocolade smoothie had ik anders waarschijnlijk nooit geprobeerd. 

Plantaardig ontbijt

Het gemiddelde Hollandse ontbijt bevat al snel zuivel. Daar ben ik de afgelopen dagen wel achter gekomen: Boterhammen met kaas, havermoutpap of yoghurt met fruit. Allemaal gemaakt op basis van melk. En dat ik eet ik de komende maand even niet. Ik ging namelijk samen met mijn zusje de uitdaging aan om een maand lang plantaardig te eten. Gewoon uit nieuwsgierigheid wat het me allemaal zou brengen. Nu moest ik dus wel even op zoek naar nieuwe ontbijt inspiratie en recepten. Die deel ik natuurlijk graag met jullie. Dus bij deze, een vegan avocado chocolade smoothie.

Avocado chocolade smoothie

Deze smoothie is heerlijk romig door het gebruik van de avocado en banaan. Door de flinke lepel cacao heeft het echt een intense chocolade smaak. Hoera! Wie wordt er nu niet blij van de smaak van chocolade in de ochtend? Natuurlijk gooide ik ook wat lepels havermout in de smoothie. Niet omdat ik mijn naam eer aan moet doen (oke, misschien stiekem ook wel), maar vooral omdat je smoothie hierdoor net wat vullender wordt.

Heb jij nog plantaardige ontbijt tips voor me? Let me know!

Avocado chocolade smoothie

Avocado chocolade smoothie


Avocado chocolade smoothie

Ingrediënten (voor 2 smoothies)

– 1/2 rijpe avocado
– 1 banaan
– 400 milliliter havermelk (zelfgekocht of zelfgemaakt)
-1 eetlepel cacao
– 3 eetlepels havermout
– 1 eetlepel pindakaas
– snufje zeezout

Bereiding

Tja, moet ik dat nog beschrijven? Doe alle ingrediënten in een blender en mixen maar! Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.

Garneer je smoothie eventueel met wat plakjes banaan, boekweitkorrels en/of chocolate chips.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jaukje
  mei 27, 2019 at 1:14 pm

  Hallo, waarom zit er pindakaas in dit recept, en kan ik het er ook uit laten?

  • Reply
   Hanne
   mei 29, 2019 at 4:01 pm

   Dat zit erin omdat ik zelf echt gek ben op pindakaas! Als je het niet lekker vindt kun je dat prima uit het recept weglaten.

 • Reply
  Dorien
  augustus 5, 2019 at 10:18 am

  Hallo! Kan je de smoothie een dag in de ijskast bewaren? Ziet er heel lekker uit!

  • Reply
   Hanne
   augustus 5, 2019 at 12:01 pm

   Hoi Dorien, dat kan, al moet ik wel zeggen dat ik de smoothie vers veel lekkerder vindt. Mocht je aan twee porties te veel hebben, dan kun je de hoeveelheden natuurlijk altijd halveren.

  Leave a Reply