Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Cottage cheese met honing en peer

Bij cottage cheese denk je misschien niet direct aan zoete gerechten. Ik weet nog dat mijn moeder het altijd door de salade deed en zelf smeer ik het vaak op een boterham of cracker met wat tomaatjes en komkommer. Toch kun je het ook heel goed combineren met zoete smaken. In dit eiwitrijke ontbijt combineerde ik cottage cheese met honing en peer. Een super lekker én gezond ontbijt. 

Wat is cottage cheese?

Cottage cheese is eigenlijk hele jonge kaas. Ik neem aan dat jullie allemaal wel weten dat kaas gemaakt wordt van melk. Als je aan de melk stremsel en zuursel toevoegt, gaan de eiwitten uit de melk samenklonteren. Dit wordt de wrongel genoemd. Het vocht uit de melk blijft achter, dit is de wei. Om kaas te maken wordt de wrongel in blokken geperst tot er een vaste vorm ontstaat. Voor cottage cheese is dat niet nodig, de klontjes wrongel worden gewassen en eventueel gemengd met wat yoghurt en that’s it! Cottage cheese, oftewel hele jonge kaas.

Cottage cheese met honing en peer

Omdat cottage cheese zo eiwitrijk is, is het een perfect ingrediënt voor jouw ontbijt. De eiwitten zorgen er namelijk voor dat je lekker lang verzadigd bent. Natuurlijk kun je gewoon een bakje cottage cheese leeg lepelen in de trein naar je werk, maar ik vind het toch net iets leuker om daar iets speciaals van te maken. Gecombineerd met honing en peer heb je een gemakkelijk, snel én lekker ontbijt.

cottage cheese met honing en peer

cottage cheese met honing


Cottage cheese met honing en peer

Ingrediënten (voor 2 porties)

– 100 gram cottage cheese
– 300 gram magere kwark
– 2 peren
– 2 theelepels honing
– 4 eetlepels muesli of granola naar keuze (ik gebruikte de zaden en pitten granola van Holie)
– ter garnering (optioneel): wat extra honing

Bereiding

Snijd de peren in blokjes. Meng de cottage cheese met de kwark en de honing. Neem twee bakjes of potjes en doe hier een laagje muesli of granola in. Leg hierop het cottage cheese mengsel en eindig met de blokjes peer. Garneer eventueel met wat extra honing.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eline
    juni 1, 2019 at 7:45 am

    Lekker zeg! Ik vind cottage cheese met peer op brood ook heel erg lekker

  • Leave a Reply