Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Cottage cheese kwark ontbijtje met chia jam en muesli

Afgelopen week kwam ik in de supermarkt ‘Huttenkwark’ van Danone tegen. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch en dacht ik ‘wat hebben ze nu toch weer gemaakt?’. Maar stiekem was ik ook wel nieuwsgierig, dus ik kocht een bakje. En dat was lekker! Een beetje duur was het wel, daarom besloot ik het zelf te maken. Dit cottage cheese kwark ontbijtje is inmiddels een van mijn favorieten ontbijt recepten geworden.

Cottage cheese kwark ontbijtje

Die ‘Huttenkwark’ kun je heel gemakkelijk zelf maken. Eigenlijk is het niet meer dan kwark gemengd met cottage cheese. Zo’n cottage cheese kwark ontbijtje bevat veel eiwitten, dus ideaal voor de sportievelingen onder ons. Ik vind het zelf vooral een lekker fris ontbijtje. Je moet wel tegen ‘stukjes’ in je eten kunnen, want door de cottage cheese heeft het een beetje een klonterige textuur. Zelf heb ik daar helemaal geen probleem mee, dus dit ontbijtje ga ik zeker nog meer maken de komende dagen.

Cottage cheese kwark ontbijtje

In plaats van deze chia jam met aardbeien, kun je ook andere soorten fruit gebruiken. Bijvoorbeeld een tropische variant met mango.


Cottage cheese kwark ontbijtje met chia jam en muesli

Ingrediƫnten (voor 2 porties)

– 200 gram cottage cheese
– 200 gram magere kwark vanille (of een andere smaak die je lekker vindt)
– 4 eetlepels chia jam, zie het recept onderin (of kant-en-klare jam uit de supermarkt)
– 4 eetlepels muesli (ik gebruikte deze Geroosterde zaden muesli van de Albert Heijn)

Bereiding

Meng de cottage cheese met de kwark.

Neem twee glazen potjes of bakjes. Doe in elk potje 2 eetlepels chia jam. Verdeel daar de cottage cheese kwark over en top het geheel af met de muesli.

Ingrediƫnten chia jam (voor 1 jampotje)
– 250 gram diepvries bosvruchten
– 25 gram chiazaad
– optioneel: een zoetstof zoals suiker, honing of agavesiroop als je de jam wat te zuur vindt

Bereiding
Doe de bevroren bosvruchten samen met een klein scheutje water in een pannetje. Zet het pannetje op het vuur en laat de bosvruchten ontdooien. Laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe door roeren.

Prak vervolgens met een vork de bosvruchten fijn. Voeg het chia zaad toe en roer deze goed door de bosvruchten puree. Haal het pannetje van het vuur en doe de chia jam in een potje.

De chia jam kun je ongeveer een weekje in een afgesloten potje in de koelkast bewaren. Lekker bij de yoghurt, op een boterham of in het cottage cheese kwark ontbijtje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply