Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Zomerse salade met geitenkaas, bietjes en frambozen

Ik weet dat de meningen over fruit in hartige gerechten verdeeld zijn en ik moet bekennen dat ik ook geen groot fan ben van de pizza Hawaii. Ik houd wel van fruit in salades. Ze maken je salade net wat vrolijker en zomerser. Soorten fruit die het goed doen in salades zijn: nectarines en perziken, bramen, aardbeien en peren. Dit keer gebruikte ik mooie verse frambozen. 

Naast de frambozen zie je ook bietjes en geitenkaas in mijn kom. Die drie samen vormen een soort heilige drie-eenheid. Een aards bietje, zoet framboosje en hartig bolletje geitenkaas, mjam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik vind het ook altijd lekker als mijn salade wat ‘crunch’ heeft. Daarom voeg ik altijd wat homemade croutons, nootjes of pitten toe. Dit keer gebruikte ik mijn geliefde havervlokken. De havervlokken heb ik eerst even geroosterd in een droge koekenpan, waardoor de smaak nog lekkerder wordt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zomerse salade met geitenkaas, bietjes en frambozen

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– een hand veldsla
– 1 gekookt bietje
– 50 gram verse frambozen
– 25 gram geitenkaasbolletjes
– 1 mini komkommer of 1/4 komkommer
– 10 gram havervlokken
– 10 gram pompoenpitten
– extra vierge olijfolie
– verse basilicum

Bereiding
Schaaf plakjes van de biet met een mandoline of snijd de biet in flinterdunne plakjes. Schaaf of snijd ook de komkommer in plakken.

Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de havervlokken. Houd de havervlokken goed in beweging en blijf bij de pan. De havervlokken kunnen snel verbranden.

Doe een hand veldsla in een bord. Leg hier de bietjes, komkommer, frambozen en geitenkaasbolletjes op. Garneer de salade met de geroosterde havervlokken. pompoenpitten en wat basilicum blaadjes. Gebruik wat goede extra vierge olijfolie als dressing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply