Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner

Romige tagliatelle met veel groente

Tuesday dinner! In huize Trouwlaan betekent dat eten met de huisgenootjes. Op de dinsdagen laat ik de tofu even in de kast staan en staat er geen quinoa op het menu, daar maak ik ze niet blij mee. Ik probeer wel altijd genoeg groente in de maaltijden te stoppen, dus in deze tagliatelle gebruikte ik naast de pasta ook tagliatelle van courgette. Als je dat niet vertelt, heeft niemand het door!

Op de dinsdagen staan er bij ons vaak lekkere wraps, risotto of pasta op het menu, met hier en daar de hulp van een pakje of zakje. Je kunt vinden wat je wilt van die pakjes en zakjes, ik heb geen zin om de zin of onzin van e-nummers te bediscussiëren hier, maar ik vind vaak wel dat er weinig groente in de maaltijden zitten. Gelukkig kun je die hoeveelheid heel gemakkelijk zelf opkrikken: serveer een salade bij je maaltijd of voeg wat extra veggies toe. Groente zoals broccoli, bloemkool, boontjes, tomaatjes of doperwtjes kun je aan bijna alle gerechten wel toevoegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In deze tagliatelle koos ik voor extra courgette. Ik maakte daar tagliatelle linten van, zodat je niet eens door hebt dat je extra groente eet. Die groente tagliatelle maak je heel gemakkelijk zelf. Schaaf plakken van de courgette met een kaasschaaf en snijd die vervolgens in linten. Easy as that!


Romige tagliatelle met veel groente

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 zakje Knorr mix voor tagliatelle
– 200 gram tagliatelle
– 1 broccoli
– 400 gram diepvries doperwtjes
– 2 courgettes
– 200 gram gerookte kipfilet (deze kun je weglaten voor een vegetarisch gerecht)

Bereiding:
Breng een grote pan water aan de kook.

Maak tagliatelle slierten van de courgette: schaaf met een kaasschaaf plakken van de courgette. Stapel een aantal plakken op elkaar en snijd hier slierten van.

Snijd de roosjes van de stronk broccoli af en kook ze in 3 minuten beetgaar in de pan met kokend water. Doe de doperwtjes in een kom en giet hier kokend water op om ze te ontdooien. Schep na 3 minuten de broccoli uit de pan, bewaar het kookvocht, hier kun je zo de tagliatelle in koken.

Doe de tagliatelle in de pan en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de mix voor tagliatelle met 250 milliliter water en doe deze in een wok of hapjespan. Voeg hier de courgette slierten, broccoli en erwten aan toe. Bak het geheel zo’n 5 minuten. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en verwarm deze nog even mee.

Giet de tagliatelle af en meng deze door het groentemengsel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply