Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner

Zoete aardappel, spinazie curry met paneer

Paneer, toen je dat las dacht je waarschijnlijk aan schnitzels, kipnuggets of andere gepaneerde zaken. Maar dat is niet de paneer die ik bedoel. Ik bedoel Indiase paneer, een kaassoort die erg geschikt is om te gebruiken in curry’s. Naast de paneer, die je overigens gewoon in de AH kunt vinden, heb je voor deze curry met paneer maar 4 andere ingrediënten nodig. 

Wat is paneer?

Goede vraag! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vóór dit recept ook nog nooit van gehoord had. Of ja, ik had het her en der wel bij collega-foodies voorbij zien komen, maar ik had het zelf nog nooit gebruikt. Tot ik het laatst tegenkwam in de supermarkt en er een pakje in mijn winkelmandje belandde. Thuisgekomen heb ik even wat research gedaan. Paneer blijkt een soort kaas te zijn uit de Zuid Aziatische keuken. Het wordt gemaakt door een zuur toe te voegen aan volle melk, waardoor het mengsel gaat klonteren. Die klontjes worden samengeperst tot een blok. Eigenlijk is dat proces dus precies hetzelfde als het proces voor onze Hollandse kaas. Paneer wordt echter niet wekenlang gerijpt, waardoor het een lichte smaak heeft. Ideaal om te verwerken in een spicy curry.

Zoete aardappel, spinazie curry met paneer

Nou, dat deed ik dus. Of ja, zo spicy is deze zoete aardappel, spinazie curry nu ook weer niet, want dat trekken mijn Hollandse smaakpapillen niet. De curry maak je met maar 5 ingrediënten, geen moeilijke homemade boemboe’s of kruiden mengsels, ik gebruikte gewoon een potje Garam Masala kruidenmix van Jonnie Boer. Tja, als hij al de moeite heeft gedaan om een goede mix te maken, waarom zou ik dan moeilijk gaan doen?

curry met paneer

curry met paneer


Zoete aardappel, spinazie curry met paneer

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 400 gram zoete aardappels
– 400 gram spinazie
– 200 milliliter kokosmelk
– 1 eetlepel Garam Masala
– 225 gram paneer
– 0lie om in te bakken
– zout en peper naar smaak

Bereiding

Snijd de zoete aardappel in blokjes van zo’n 1 bij 1 centimeter. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de Garam Masala kruiden enkele minuten. Voeg vervolgens de zoete aardappel blokjes toe en bak deze enkele minuten mee. Giet de kokosmelk in de pan samen met een flinke scheut water zodat de aardappel blokjes net onder het vocht staan. Laat het geheel 20 minuten pruttelen.

Snijd de paneer in blokjes van zo’n anderhalve centimeter groot. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de paneer goudbruin.

Voeg de spinazie en de paneer toe aan de zoete aardappel en breng het geheel op smaak met zout en peper. Wacht tot de spinazie wat geslonken is en verdeel curry vervolgens over twee kommetjes. Garneer eventueel met wat peterselie of koriander.

 

Meer trek gekregen in curry? Probeer dan ook eens deze gemakkelijke curry met mango of deze rode curry met garnalen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply