Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner

Stevige groentesoep met vegetarische spekjes

Dit is geen waterig bouillonnetje, dit is een echte stevige groentesoep met aardappel, tuinbonen, doperwten en vegetarische spekjes. Heerlijk om je aan op te warmen na een frisse fietstocht of als warme lunch. Het recept is zo gemakkelijk dat je het bijna geen recept mag noemen, maar hier is het. 

Stevige groentesoep

Bij groentesoep denk ik meteen aan de zondag ochtenden bij oma. Vroeger toen ik klein was gingen we elke zondag ochtend naar oma. Daar stond ons elke week hetzelfde menu te wachten. Mijn opa deed namelijk elke week precies dezelfde boodschappen. Weg begonnen met een glaasje Fanta en een Milkyway. Vervolgens kwamen de snacks op tafel: Bugels, blokjes kaas en boerenmetworst. Rond een uur of twaalf begon oma met de soep. Gaandeweg mocht ik dat klusje van haar overnemen. Oma maakte haar groentesoep altijd met zo’n potje vleesbouillon en zelfgemaakte soepgroenten (haar vriezer lag vol zakjes zelfgesneden soepgroente). Mijn oma is er helaas niet meer en die zondagochtenden hebben inmiddels plaats gemaakt voor mijn eigen zondag ochtend ritueeltje: pancakesunday. Toch moet ik elke keer dat ik zelf groentesoep maak weer even aan de zondagen bij oma denken. Ik heb haar recept inmiddels in een vegetarisch jasje gestoken en ik voegde er nog wat eigen ingrediënten aan toe om er een extra stevige groentesoep van te maken.

groentesoep

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

Stevige groentesoep met vegetarische spekjes

Serves: 3-4
Prep Time: 20 minuten

Een snelle, gemakkelijke groentesoep, heerlijk als lunch of om je even aan op te warmen. Dit is geen waterig soepje, maar een echte stevige groentesoep met aardappel, doperwten, tuinbonen en groentesoep groente.

Ingredients

  • - 1 liter groentebouillon (1 liter water + 2 groente bouillon blokjes)
  • - 200 gram (diepvries) tuinbonen
  • - 200 gram (diepvries) doperwten
  • - 2 vastkokende aardappelen
  • - 1 zak groentesoep groente
  • - 2 blaadjes laurier
  • - 75 gram vegetarische spekjes (ik gebruikte dit keer de Respeck vegetarische blokjes van de Vegetarische Slager)
  • - olie om in te bakken

Instructions

1

Breng de bouillon aan de kook.

2

Snijd de aardappels in blokjes van 1 centimeter.

3

Doe de laurierblaadjes, tuinbonen, doperwten, aardappel blokjes en groentesoep groente in de bouillon. Laat de soep 15 tot 20 minuten garen.

4

Bak ondertussen de vegetarische spekjes in een pan met wat olie.

5

Verdeel de soep over drie of vier kommen en garneer met de vegetarische spekjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply