Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Chocolate cauliflower pancakes met gezouten chocoladesaus

Jaja, je leest het goed, chocolate cauliflower pancakes, oftewel, chocolade bloemkool pannenkoeken. Deze fluffy pancakes bevatten maarliefst 100 gram bloemkool. En geloof me, dat zou je echt niet zeggen als je een hap neemt van deze luchtige, spongy, chocolaty pancakes. 

Lazy sunday morning

Uitslapen is nooit echt mijn ding geweest. Ik moet bekennen dat ik vanochtend om 6.00 uur alweer klaar wakker was. Eigenlijk ging ik dan altijd meteen uit bed en ging ik aan de slag. Er is namelijk altijd wel iets te doen, blogposts typen, wasjes draaien, stofzuigen (sorry buren!) of huiswerk maken. Tot ik afgelopen januari het goede voornemen maakte om op zondag niet te werken. Ik plan geen opdrachten, to-do’s of taken meer in op de zondag. Zondag is mijn niks-moet-alles-mag-dag. Als ik de hele dag in de keuken wil staan om nieuwe recepten te maken, dan mag dat, maar ik plan geen kookdagen meer op de zondag. En dat is zo lekker! Sindsdien heb ik ook een nieuw zondag ochtend ritueel: pancake sunday! Nog steeds wordt ik rond 6 uur wakker, maar na een uurtje Instagammen en Pinteresten duik ik de keuken in om een lekkere stapel pancakes voor mezelf te bakken. Daarmee kruip ik vervolgens weer lekker terug in bed om nog even lekker uit te rusten, series te kijken en op te laden voor een nieuwe week!

Bloemkool pannenkoeken!?

Mijn pancake sunday van vanochtend was erg geslaagd, dus ik wilde jullie het recept niet onthouden. Ik maakte bloemkool pannenkoeken. Bloemkool pannenkoeken!? Ja, bloemkool pannenkoeken! We kennen allemaal de groene smoothies met boerenkool of overnight oats met wortel wel, maar ik heb een nieuwe favoriete groente om toe te voegen aan mijn ontbijt: bloemkool. Bloemkool heeft heen hele subtiele smaak, dus je kunt het overal aan toevoegen zonder dat je een uitgesproken groente smaak hebt. Daarnaast kun je van bloemkool super zachte pureetjes maken, die je kunt verwerken in allerlei ontbijt recepten: smooties, havermoutjes, chiapudding of pancakes! Met een flinke lepel cacao, een beetje homemade chocolade saus en wat plakjes banaan heb je absoluut niet door dat je bloemkool aan het eten bent.

bloemkool pannenkoeken

bloemkool pannenkoeken


Chocolate cauliflower pancakes met gezouten chocoladesaus

Ingredi├źnten (voor 1 persoon)

Voor de bloemkool pannenkoeken

– 100 gram (diepvries) bloemkool
– 100 milliliter (haver)melk
– 40 gram volkoren meel (ik gebruikte boekweit meel)
– 1 ei
– 1 eetlepel cacao
– een snufje zout
– een klein scheutje vanille aroma
– 1 theelepel bakpoeder
– boter of olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): wat plakjes banaan

Voor de gezouten chocoladesaus

– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 theelepel cacaopoeder
– grof zeezout

Bereiding

Kook de bloemkool gaar. Nog gemakkelijker is om gewoon diepvriesbloemkool te gebruiken, deze hoeft je alleen even te ontdooien in de magnetron.

Doe de bloemkool samen met de melk en het ei in de blender en pureer deze tot een gladde puree. Voeg het meel, cacaopoeder, zout en vanille aroma toe en mix kort tot een glad beslag.

Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de pancakes.

Meng voor de gezouten chocoladesaus de ahornsiroop met het cacaopoeder en een snuf zeezout.

Stapel de pancakes op en garneer ze met wat plakjes banaan en een scheut chocoladesaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply