Gewoon gezond/ Gezond diner

Roerbak asperges met noodles

Het asperges seizoen is inmiddels in volle gang, maar veel aspergerecepten zijn er hier op Gewoon Hanne nog niet voorbij gekomen. Tijd om daar eens verandering in te brengen, want ‘het witte goud’ verdient wel een plekje op mijn blog toch? Daarom maakte ik deze roerbak asperges met noodles.

Roerbak asperges

Ik ben gek op asperges en elk jaar belandt ‘het witte goud’ meerdere keren op mijn bord. Vaak in combinatie met gebakken aardappeltjes en een eitje. Daar houdt mijn creativiteit wat betreft asperges ook wel zo ongeveer op. Tot ik besloot mezelf uit te dagen en eens op zoek te gaan naar een andere manier om asperges te bereiden. Zo ontdekte ik dat je ze ook kunt roerbakken! Er ging een wereld voor me open! Nasi met asperges, omeletten met asperges en deze roerbak asperges met noodles.

Als je nu denkt ‘Hanne wat is er met die noodles gebeurd!?’. Dat zijn noodles gemaakt met zwarte sesam. Mocht je al die hipster toestanden nu niet zien zitten, of mocht je ze niet kunnen vinden in de supermarkt, dan kun je natuurlijk ook gewone noodles gebruiken.

Roerbak asperges

Roerbak asperges


Roerbak asperges met noodles

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

– 400 gram witte asperges
– 1 bakje vegetarische kipstukjes
– 200 gram spinazie
– 2 porties noodles
– een stukje gember van 2 centimeter
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel sambal
– ter garnering (optioneel): verse peterselie en sesamzaad

Bereiding

Schil de asperges. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges hierin 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het warme kookvocht tot ze beetgaar zijn.

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rasp de gember en meng deze met de sesamolie, ketjap, honing en sambal. Snijd de asperges in stukken van zo’n 2 centimeter. Verwarm een pan op het vuur en doe hier de asperges en vegetarische kipstukjes in samen met de marinade. Roerbak dit geheel 5 minuten op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak deze 2 minuten mee.

Serveer de roerbak asperges met de noodles en garneer eventueel met wat verse peterselie en sesamzaad.

Tip: Gebruik de aspergeschillen om een lekkere aspergesoep mee te maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply