Gewoon de rest/ Gewoon gezond/ Gezond diner/ Hanne's lijstjes

5x vegetarische curry

Ik heb altijd een standaard go-to maaltijd. Zo’n maaltijd die je in no time op tafel zet voor de momenten dat de inspiratie en motivatie om te koken even helemaal weg is. Op dit moment is mijn go-to maaltijd curry! In deze blogpost vind je vijf van mijn favoriete vegetarische curry recepten.¬†

Kikkererwten spinazie curry met tofu

Eerlijk, ik ben geen groot fan van tofu, maar in combinatie met een lekkere, pittige groene curry pasta vind ik het best lekker. Naast tofu zitten er in deze curry kikkererwten, waardoor het al met al een curry boordevol eiwitten is. Het recept voor deze curry vind je hier.

vegetarische curry met tofu

Linzen curry met pompoen

Deze rode curry is ultiem comfort food voor mij, vooral wanneer je er een stuk flatbread bij neemt. Daarmee kun je lekker dippen in de curry. Ik houd ervan! Het recept voor deze rode curry met pompoen vind je hier.

curry met pompoen

Vegetarische curry met ei

Zelf speel ik altijd een beetje vals wanneer het gaat om curry. Ik haal mijn currypasta altijd uit een pakje. Wil je een keer een curry ‘from scratch’ maken, bekijk dan dit lekkere recept van Nienke op Foxilicious eens.

Gele kokoscurry met mango

Ik weet dat er voor- en tegenstanders zijn wanneer het gaat om warm fruit in gerechten. Zelf ben ik – op de pizza Hawaii na – een voorstander van warm fruit. Vooral mango in een curry vind ik erg lekker.

curry met mango

Vegetarische butter chicken curry

Butter chicken is natuurlijk niet bepaald een vegetarische curry, maar in deze curry wordt de kip vervangen door vegetarische kipstukjes. Het heerlijke recept van Dali vind je hier.

Heb je een van deze of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply