Gezond diner

Boerschappen, al het lekkers uit Brabant

Als trotse Brabander vertel ik jullie vandaag graag iets over Boerschappen. Met Boerschappen haal je al het lekkers van Brabantse grond in huis. Je kunt kiezen voor een box vol fruit en groente om daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan, of je bestelt een Boerschappen box compleet met recepten. Ik ontving zo’n box en maakte een van de lekkere recepten: een Vietnamese pannenkoek met groenten. 

Boerschappen

Asperges, aardappelen, eieren en verse melk, je kunt het allemaal vinden bij de Brabantse boeren die met veel liefde hun product verbouwen en produceren. Ik kan me voorstellen dat je geen tijd hebt om bij al die lokale boeren aan te kloppen om je mandje te vullen met de lekkere, lokale producten. Boerschappen heeft daar de perfecte oplossing voor. Zij kopen namelijk de producten van locale boeren in en leveren deze in een box bij jou thuis. Boerschappen heeft contacten met verschillende Brabantse boeren: “Wij kopen in bij boeren die veel liefde hebben voor de  natuur, dier en milieu. Voordat we bij ze afnemen gaan we in gesprek over hun denk- en werkwijze. En pas als wij vinden dat dit op een mooie manier gaat, dan sluiten we ze bij ons aan.” En hoe werkt dat vervolgens voor jou? Heel simpel. Je meldt je aan bij Boerschappen en kunt elke week aangeven welke box je wilt ontvangen, of je slaat een weekje over, ook dat is geen probleem. De box wordt vervolgens bij jou thuis bezorgd, ook buiten Brabant. Op deze manier kun je zelf genieten van al het lekkere eten dat Brabant te bieden heeft én steun je de boeren in jouw omgeving.

Boerschappen

Bron: Boerschappen.nl

Thuis restaurantje spelen

Om de verveling thuis te lijf te gaan heb ik een nieuw weekend ritueel bedacht: thuis restaurantje spelen. Ik koop wat extra lekkere producten en ga daarmee uitgebreid koken. Daarna kleed ik me leuk aan, steek ik wat kaarsjes aan en geniet ik in mijn eigen thuis restaurant van een lekkere maaltijd. Wil je ook een keer thuis restaurantje spelen? Dan moet je zeker eens kijken bij de boxen met recepten die Boerschappen samenstelt. Boerschappen zorgt voor de lekkerste, lokale producten én zorgt ze voor de nodige recept inspiratie. Ik kreeg een ‘Black Box’. De naam zegt het al, dit was een verrassingsbox. De doos was gevuld met mooie producten: grote kastanje champignons, kleurrijke snijbiet, mooie paprika’s, romige geitenkaas en veel meer. Op de site vond ik de recepten die ik met de inhoud van mijn box kon maken. Mijn oog viel meteen op de Vietnamese pannenkoek met groente.

boerschappen

Bron: Homemadechef.nl

Vietnamese pannenkoek met groente

Het leuke aan dit soort boxen vind ik, dat ik gerechten maak die ik anders niet zo snel zou maken. Zelf ben ik niet zo heel bekend met de Aziatische keuken. In mijn box vond ik bijvoorbeeld verse kurkuma, dat had ik nog nooit gebruikt! Gelukkig was het recept op de site van Boerschappen goed te volgen, waar door ik even later een heerlijke Vietnamese pannenkoek gevuld met groenten op tafel had staan. Zeg nou zelf, hier krijg je toch trek van!

boerschappen


Vietnamese pannenkoek met groente

Ingrediënten (voor 2 personen)

– een stukje verse kurkuma
– 1 lente-uitje
– 100 gram rijstebloem
– 100 milliliter slagroom
– 10 gram kokos
– 1 ei*
– 1 rode peper
– 1/2 limoen
– 1 theelepel misopasta
– 1/2 komkommer
– 1 paprika
– een handje taugé
– zout en peper naar smaak
– olie om in te bakken

*het ei heb ik zelf aan het recept toegevoegd

Bereiding

Schil en rasp de kurkuma. Draag hierbij het liefst handschoentjes en pas op voor je kleding. Kurkuma geeft veel kleur af. Snijd het wit van de lente ui zo fijn mogelijk.

Meng de rijstebloem, slagroom, kokos, geraspte kurkuma, lente-ui, 100 milliliter water en wat zout en peper tot een glad pannenkoekenbeslag.

Verwijder de zaadlijsten van een halve rode peper en snijd fijn. Knijp de limoen uit. Maak een dressing van het limoensap, de rode peper, miso en 4 eetlepels olijfolie.

Voor dit recept gebruik je een halve komkommer. Snijd deze in vier kwarten, verwijder de kern en snijd schuin in stukken. Snijd het groen van de lente-ui in schuine ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Meng de komkommer en lente-ui met de taugé en de dressing. Laat 10 minuten staan.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak 4 dunne pannenkoeken van het beslag.

Vul de pannenkoeken met de groenten en serveer direct.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met VisitBrabant en Boerschappen. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply