Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Gegrilde Romeinse sla met aardappeltjes en gerookte kip

Echt aantrekkelijk zien die bruine bladeren sla er niet uit nee, maar lekker zijn ze zeker. Sla kun je prima grillen in een grillpan. De bladeren worden er net iets zachter van en je krijgt dat lekkere rooksmaakje. Wat aardappeltjes, courgette en gerookte kip erbij en je hebt een heerlijke maaltijdsalade.

In de winter denk je misschien niet zo snel aan een salade als avondeten. En eerlijk gezegd grijp ik ook sneller naar een stamppot of bonenschotel de laatste tijd, maar na die December eetmaand had ik opeens heel erg veel zin in een salade. Geen lichte zomerse salade, maar een lekkere volle bak met sla, aardappeltjes, courgettelinten en gerookte kip.

salade van gegrilde romaine 1.jpg

En natuurlijk hoort bij zo’n salade ook een dressing, zoals ik Rudoph ooit op 24Kitchen heb horen zeggen: “Een salade zonder dressing is als een feest zonder muziek, dat komt maar niet op gang”. Een dressing dus, en die maken we natuurlijk zelf. Veel heb je daar niet voor nodig, wat olie, azijn, mosterd, mayonaise en peper en zout. Dat heb je vast in huis.


Gegrilde Romeinse sla met aardappeltjes en gerookte kip

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 klein kropje Romeinse sla
– 150-200 gram voorgegaarde aardappeltjes
– 1/2 courgette
– 1/2 gerookte kipfilet (ongeveer 75 gram)
– wat olie om in te bakken
Voor de dressing:
– 1 theelepel olijfolie
– 1 theelepel azijn
– 1 theelepel mayonaise
– 1/2 theelepel mosterd
– peper en zout

Extra: een grillpan en kaasschaaf of dunschiller

Bereiding:
1. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de aardappeltjes zo’n 10 minuten tot ze lichtjes bruin kleuren.
2. Schaaf de courgette in linten met een kaasschaaf of dunschiller.3. Verwarm de grillpan en grill de courgettelinten kort aan beide kanten tot ze mooie bruine grillstrepen hebben. Haal ze uit de pan en leg ze apart tot je het bord gaat opmaken.
4. Snijd het kropje sla in de lengte doormidden en wrijf beide snijvlakken in met een beetje olie. Leg de sla vervolgens met het snijdvlak naar beneden in de hete grillpan en bak deze kort tot je grillstrepen ziet verschijnen.
5. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in plakken.
6. Maak de dressing door alle ingrediënten in een potje te doen en dit hard heen en weer te schudden. Handig toch. Proef de dressing en pas hem eventueel aan naar je eigen smaak. Ik vind een zure dressing vaak lekker, dus ik voegde wat extra azijn toe.
7. Tijd om het bord op te maken. Neem een diep bord en leg hier de twee kropjes gegrilde sla in. Verdeel ook de aardappeltjes, courgettelinten en gerookte kipfilet over je bord. Garneer het bord ten slotte met je homemade dressing.

(8. Maak een mooie foto voor Instagram, snijd je sla vervolgens fijn, roer alles door elkaar en geniet.)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply