Gewoon zelf doen (DIY)

Kralen sleutelhanger maken

De afgelopen weken zat ik helemaal in mijn macramé fase. Ik heb meters aan touw aan elkaar geknoopt. Inmiddels ben ik daar wel weer een beetje klaar mee, maar heb ik mijn draad nog niet opgeborgen. Ik heb namelijk een nieuwe hobby ontdekt: sleutelhangers maken. Met een paar materialen en een paar minuutjes tijd kun je je eigen super leuke sleutelhanger maken. 

sleutelhanger maken

Kralen sleutelhanger maken

Ik krijg van deze sleutelhangers direct een soort van boho-chic-ibiza-achtig gevoel. Wel zo lekker nu we allemaal thuis zitten, toch? Het maken van de sleutelhangers is minstens net zo leuk als het resultaat zelf. Ik vind het heerlijk om leuke kleurencombinaties van kraaltjes bij elkaar te zoeken en die vervolgens aan een koordje te rijgen. Gaan jouw handen ook kriebelen? Leuk! Hier volgt de werkbeschrijving.

sleutelhanger maken

Benodigdheden

Veel heb je niet nodig om deze sleutelhangers te maken, met wat koord en kralen kom je al een heel eind. De materialen die ik gebruik haal ik meestal bij de Zeeman, Wibra (de kralen zijn van de Wibra!) en Action. Verder kun je natuurlijk ook kijken in de hobbywinkel of -webshop.

– Katoenen koord (2 stukken van 40 centimeter en 8 stukken van 30 centimeter)
– Een sluiting of sleutelhanger ring
– Een stompe naald
– Verschillende houten kralen
– Een schaar
– Eventeel een permanent marker om op de kralen te tekenen

De stappen

sleutelhanger maken

1.
Teken streepjes of stipjes op de houten kralen met de permanent marker. Dit gaat het beste met onbehandelde kralen, dus kralen zonder lak. Je kunt deze stap ook overslaan als je dit niet ziet zitten.

2.
Maak een stuk koord van 40 centimeter vast aan de sleutelhanger sluiting. (foto 1)

3.
Zoek een aantal kralen uit die leuk bij elkaar staan. Ik gebruik meestal 6 tot 8 kralen. Rijg de kralen aan het koord met een stompe naald. (foto 2)

4.
Knip 8 stukjes draad van 30 centimeter. (foto 3)

5.
Knoop de twee uiteindes van je kralen koord om de stukjes draad. (foto 4)

sleutelhanger maken

6.
Knip nog een stuk draad van 40 centimeter. (foto 5)

7.
Houd 1,5 centimeter van het koord over, steek dit omhoog richting de kralen (foto 6) en wikkel de rest van het koord 5 tot 6 keer om het flosje met koorden. (foto 7)

8.
Rijg het uiteinde van de draad door het oog van de naald en steek deze door het omgewikkelde stuk, zodat de draad netjes afgewerkt is. (foto 8)

9.
Knip alle koorden onderaan op gelijke hoogte af, net zo lang als jij mooi vindt.

Zijn er nog vragen?

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk was. Mocht je toch nog vragen hebben, laat dan gewoon even een reactie achter of stuur me een berichtje op Instagram. Oh, en, ik zou het heel leuk vinden om jouw resultaat te zien. Deel je het met me via een mailtje (hallo@gewoonhanne.nl) of berichtje op Instagram?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply