Gewoon gezond/ Gezond diner

Linzen curry met pompoen

Volgens mij kunnen we allemaal wel wat comfort food gebruiken in deze tijd, toch? Van dat verwarmende eten waar je even met je ogen dicht van kunt genieten. Mijn favoriete comfort food is een schaaltje curry, oke, naast pizza en ijs dan hè, want dat blijven mijn all-time favorites. Deze curry met pompoen zit sinds kort in mijn repetoire, maar het is een absolute favoriet.

Comfort food

Tja, laten we eerlijk zijn, ik ben gewoon een emotionele eter. Als ik me verdrietig voel wil ik maar 1 ding: eten, en veel! Gelukkig lukt het me tegenwoordig aardig om alle koekjes, chocolade en ijs te vervangen door wat gezondere comfort food maaltijden. Een warme soep, pasta met veel groente of curry kunnen vaak de pijn ook wel aardig verzachten. Deze curry met pompoen is lekker zoet en romig door de kokosmelk en pompoen, maar heeft wel pit. Het liefste eet ik er ook nog een stukje naanbrood bij om lekker te dippen. En als ik je dan nog een tip mag geven, zet er een heerlijke, foute romantische comedy bij aan en je avond is weer goed, mijn persoonlijke favoriet is Pitch Perfect.

curry met pompoen

curry met pompoen

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Linzen curry met pompoen

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)

– 400 gram pompoen blokjes (je kunt een hele pompoen kopen en deze in blokjes snijden, of voorgesneden pompoen blokjes, dat doe ik stiekem vaak)
– 3 paprika’s
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blik kokosmelk (400 gram)
– 3 tot 4 eetlepels rode curry pasta (ik gebruik vaak deze van het Koh Tai of deze van Fairtrade original)
– 200 gram gedroogde rode linzen
– 2 uien
– een stukje gember, duimgrootte
– olie
– optioneel (maar wel erg lekker): 3 tot 4 flatbreads of naanbroodjes

Bereiding

Snipper de uien. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes.

Rasp de gember en doe deze samen met de curry pasta bij de ui. Bak het geheel 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze ook nog 2 minuten mee.

Doe nu de tomatenblokjes, kokosmelk, pompoenblokjes en linzen in de pan. Voeg ook 1 keer de inhoud van het blik tomatenblokjes aan water toe. Laat de curry nu 30 tot 40 minuten sudderen. Roer af en toe even door.

Verwarm ondertussen de flatbreads of naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de curry met de flatbreads en eventueel wat verse koriander.

 

Nog niet uitgekookt? Op mijn blog vind je nog meer curry recepten. Bijvoorbeeld deze gele curry met mango, deze kikkererwten curry met tofu of deze curry met paneer.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Natasja
  januari 25, 2021 at 5:17 pm

  Bedankt voor je recept! hij is echt heeeeeeerlijk 🙂

  • Reply
   Hanne
   januari 26, 2021 at 8:38 am

   Dankjewel voor je reactie! Ja lekker is hij he! Ik maak hem zelf ook echt vaak.

 • Reply
  Kyra
  maart 2, 2022 at 6:39 am

  Heeeeerlijk. Dankjewel voor het recept

  • Reply
   Hanne
   maart 2, 2022 at 4:51 pm

   Ahhh fijn dat je hem lekker vond! Deze curry is ook een van mijn eigen favorieten 🙂

  Leave a Reply